Τα προσόντα για να γίνει κανείς σωματοφύλακας του Κιμ Γιονγκ Ουν

Τα προσόντα για να γίνει κανείς σωματοφύλακας του Κιμ Γιονγκ Ουν

Εκτός από τα τυπικά - πολεμικές τέχνες κτλ - υπάρχουν και άλλοι όροι για να μπει κανείς στην προσωπική φρουρά του απόλυτου ηγέτη

Όπως όλοι οι ηγέτες του πλανήτη, έτσι και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει την δική προσωπική φρουρά - οι εικόνες των μαυροφορεμένων σωματοφυλάκων του Κιμ Γιονγκ-ουν να τρέχουν δίπλα από τη λιμουζίνα του στη Σιγκαπούρη ή να τον έχουν περικυκλώσει στην βραδινή του βόλτα, έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Με μια πιο προσεκτική ματιά, κανένας από αυτούς δεν ήταν «δυτικός» ή άλλης εθνικότητας πέραν της Βόρειας Κορέας και αυτή είναι μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπει κανείς στο «Γραφείο Νο 6 του Κεντρικού Κόμματο» , δηλαδή στην προσωπική  φρουρά του Κιμ.

Σύμφωνα με το BBC, γα να φτάσει κάποιος τόσο κοντά στον Υπέρτατο Ηγέτη της Βόρειας Κορέας, πρέπει να είναι υποχρεωτικά άντρας και να έχει υπηρετήσει στον στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας, όπου οφείλει να έχει διακριθεί. Όταν επιλεγεί, θα εκπαιδευτεί στις πολεμικές τέχνες και το σημάδι.

Εκτός όμως από τα βασικά, τυπικά προσόντα του σωματοφύλακα - που είναι τα ίδια σε όλο τον κόσμο - υπάρχουν και άλλοι, πολύ συγκεκριμένοι όροι:

α) Οι σωματοφύλακες του Κιμ δεν πρέπει κατά κανέναν λόγο να είναι ψηλότεροι από τον ηγέτη και να έχουν εμφανή σωματικά ψεγάδια.

β)Για να γίνει κάποιος μέλος της ελίτ ομάδας της προσωπικής φρουράς του Κιμ, θα ξεψαχνίσουν το οικογενειακό του υπόβαθρο, κυρίως τις πολιτικές προτιμήσεις και την αφοσίωση στο Κόμμα τουλάχιστον δυο γενιές πίσω. Συγγενείς της οικογένειας του ηγέτη και των πρωτοκλασάτων στελεχών του προτιμώνται φυσικά, καθώς η πίστη τους στα ιδανικά του Κιμ είναι εξασφαλισμένη.

γ)Αν επιλεγείς, δεν υπάρχουν φυσικά περιθώρια για «όχι».