Έθαψαν το μωρό τους ζωντανό και εκείνο επέζησε

Έθαψαν το μωρό τους ζωντανό και εκείνο επέζησε

Το συγκλονιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία

Ένα νεογέννητο μωρό από φυλή ινδιάνων στη Βραζιλία, επέζησε για επτά ώρες παρά το γεγονός ότι  παρέμεινε θαμμένο ζωντανό από την οικογένειά του.

Όπως γράφουν τοπικά μίντια, μια νοσοκόμα ειδοποίησε τις αρχές για να αποκαλύψει ότι το κοριτσάκι  είχε θαφτεί λίγο μετά τη γέννησή του, την Τρίτη, στο Εθνικό Πάρκο Xingu στην περιοχή Mato Grosso, το οποίο φιλοξενεί πολλές φυλές αυτοχθόνων.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει αξιωματικούς να σκάβουν την άμμο από μια ρηχή τρύπα και να σώζουν το μωρό, ο ομφάλιος λώρος του οποίου δεν είχε κοπεί.

Η προγιαγιά του μωρού, μέλος της φυλής Tamayura, βρίσκεται υπό κράτηση όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Paulo Roberto do Prado. «Διερευνούμε εάν πρόκειται για απόπειρα παιδοκτονίας ή εάν νόμιζε ότι το μωρό ήταν νεκρό», δήλωσε στο AFP.

Το νεογέννητο, παρά το γεγονός ότι παρέμεινε θαμμένο για επτά ώρες, είναι καλά στην υγεία του, υποστήριξε ο Prado και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά.

Οι ερευνητές ανέκριναν τα μέλη της οικογένειας συνοδεία ανθρωπολόγου, ψυχολόγου και εκπροσώπων της Funai - του κυβερνητικού οργάνου αρμόδιο για υποθέσεις αυτοχθόνων. Ήθελαν με αυτό τον τρόπο να διευκρινίσουν αν υπήρχαν «ανθρωπολογικοί λόγοι» στην υπόθεση που να συνδέονται με τα εγχώρια έθιμα.

Η οικογένεια ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι το μωρό έπεσε με το κεφάλι καθώς η μητέρα το γεννούσε στο μπάνιο. Εντούτοις, οι αρχές υποψιάζονται ότι υπήρχε κάλυψη.

«Δεδομένου ότι ο πατέρας αρνείται να αναγνωρίσει το παιδί και η μητέρα είναι μόλις 15 ετών, υπάρχουν υποψίες ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν το νεογέννητο», δήλωσε η αστυνομία.