Τι θα κάνει o Ντένις Ρόντμαν στη σύνοδο κορυφής Κιμ-Τραμπ

Τι θα κάνει o Ντένις Ρόντμαν στη σύνοδο κορυφής Κιμ-Τραμπ

Ο διάσημος μπασκετμπολίστας και στενός φίλος του Κιμ, «δεν θα παίξει κανένα ρόλο» διαβεβαιώνει η Ουάσινγκτον

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, ο εκκεντρικός  πρώην σταρ του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν,θα βρίσκεται στη Σιγκαπούρη την ερχόμενη Τρίτη, για την ιστορική πρώτη συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο πρώην παίκτης των Σικάγο Μπουλς δηλώνει φίλος του Βορειοκορεάτη ηγέτη και έχει επισκεφθεί τουλάχιστον πέντε φορές τη Βόρεια Κορέα.Μάλιστα, το 2014 είχε επικριθεί δριμύτατα επειδή τραγούδησε το «Happy Birthday στον «αιώνιο φίλο του», τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τον Μάρτιο, αφού ανακοινώθηκε ότι οι δύο ηγέτες επρόκειτο να συναντηθούν, ο Ρόντμαν εξέφρασε μέσω του Twitter τον «βαθύ θαυμασμό» του και για τους δύο, υποστηρίζοντας ότι είχε προβλέψει από το 2014 ότι θα γινόταν κάποιο «άνοιγμα» σε αυτό το ευαίσθητο θέμα.

Όπως όλοι, έτσι και ο Λευκός Οίκος αναριωτιέται για τον ρόλο του Ρόντμαν στη επικείμενη συνάντηση των δύο ηγετών .

«Δεν καταλαβαίνω ποιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει σε αυτήν την υπόθεση ο καλύτερος ριμπάουντερ στην ιστορία του μπάσκετ» είπε ο Χόγκαν Γκίντλεϊ, εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

«Είναι φανταστικός στο παρκέ αλλά οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να διεξαχθούν από αυτούς που ξέρουν πώς να τις χειριστούν. Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο καλύτερος, επομένως αναμένουμε μια φανταστική συζήτηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς τον Ντένις Ρόντμαν», πρόσθεσε.

Πάντως, ο Λευκός Οίκος απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ρόντμαν  να διαδραματίσει τον οποιονδήποτε, πολιτικό έστω ρόλο, στην έκβαση της συνάντησης.