Η γηραιότερη δασκάλα γιόγκα είναι 99 ετών!

Η γηραιότερη δασκάλα γιόγκα είναι 99 ετών!

Δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας και δεν έχει πάει ποτέ σε γιατρό

«Η πηγή της ενέργειάς μου είναι η αναπνοή μου», λέει η 99χρονη γυναίκα που συστήνεται με το όνομα Nanammal και έχει τον τίτλο της πιο ηλικιωμένης δασκάλας yoga στον κόσμο η οποία εξακολουθεί και διδάσκει στη γενέτειρά της στην Ινδία- από το κρατίδιο Tamil Nadu.

«Ξυπνάω κάθε μέρα στις 5 το πρωί και μετά το μπάνιο και το βούρτσισμα των δοντιών μου πίνω ένα ποτήρι με ζεστό νερό και κύμινο. Μπορώ να κάνω τα πάντα, από το να δουλέψω στα χωράφια, στις δουλειές του σπιτιού- πλύσιμο των πιάτων, μαγείρεμα», λέει στο φακό του AJ.

Δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας και δεν έχει πάει ποτέ σε γιατρό. Μήνες μετά το γάμο της, έπρεπε να πείσει την πεθερά της ώστε να της επιτρέψει να εξασκεί τη γιόγκα. «Ένα πρωινό με είδε να κάνω γιόγκα, και είπε δυνατά στον σύζυγό μου ότι οι γυναίκες πρέπει να ξυπνάνε νωρίς το πρωί και να αλέθουν το σιτάρι και να μαγειρεύουν. Ήταν πολύ θυμωμένη μαζί μου...».

Τίποτα όμως δεν την εμπόδισε να κάνει αυτό για το οποίο ήταν προορισμένη. Διδάσκει γιόγκα τις τελευταίες πέντε δεκαετίες και ανάμεσα στους εκατοντάδες μαθητές της είναι τα παιδιά και τα εγγόνια της- 36 μέλη της οικογένειάς της έχουν γίνει δάσκαλοι της γιόγκα.

Έμαθε τα μυστικά της γιόγκα από τους παππούδες της και μέχρι σήμερα δεν έχει πάει ούτε μια μέρα στο νοσοκομείο: «Βασίζομαι μόνο στη γιόγκα»