Ζωντανός τελικά ο δημοσιογράφος που «δολοφονήθηκε» στο Κίεβο

Ζωντανός τελικά ο δημοσιογράφος που «δολοφονήθηκε» στο Κίεβο

Ο Αρκάντι Μπαμπτσένκο εμφανίστηκε μπροστά στους έκπληκτους ρεπόρτερ

Ζωντανός είναι τελικά ο Ρώσος δημοσιογράφος Αρκάντι Μπαμπτσένκο, του οποίου τη δολοφονία είχε ανακοινώσει χθες το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ο Μπαμπτσένκο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το βράδυ, «βρισκόταν στο σπίτι του στην περιοχή Ντνιμπρόβσκι του Κιέβου, η γυναίκα του ήταν στο μπάνιο, άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, όταν βγήκε έξω και είδε το σύζυγό της να αιμορραγεί», και  ο δημοσιογράφος «υπέκυψε στα τραύματα του στο ασθενοφόρο», έχοντας πυροβοληθεί στην πλάτη.

Ωστόσο, σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μπαμπτσένκο εμφανίστηκε μπροστά στους δημοσιογράφους και είπε ότι είναι καλά στην υγεία του, διευκρινίζοντας ότι συμμετείχε σε μία ειδική ουκρανική επιχείρηση για την αποτροπή μίας απόπειρας δολοφονίας του από τη Ρωσία.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για όλα όσα περάσατε», είπε στους δημοσιογράφους ο Μπαμπτσένκο, που σύμφωνα με το Reuters πολλές φορές φαινόταν έτοιμος να κλάψει. «Λυπάμαι, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος να γίνει. Θα ήθελα ξεχωριστά να ζητήσω συγγνώμη από τη σύζυγό μου για την κόλαση που έζησε», πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε ακόμα τη μυστική υπηρεσία της Ουκρανίας SBU που του έσωσε τη ζωή, καταφέρνοντας να αποτρέψει την απόπειρα δολοφονίας του.

Ο Μπαμπτσένκο, γνωστός επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ζει στο Κίεβο από το 2016, μετά από απειλές που δέχθηκε στη Ρωσία όταν αρνήθηκε να θρηνήσει για τους νεκρούς μίας αεροπορικής τραγωδίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 92 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς μέλη της περίφημης χορωδίας του Κόκκινου Στρατού.