Δεν πληρώνω το… τείχος του Τραμπ, από το Μεξικό

Δεν πληρώνω το… τείχος του Τραμπ, από το Μεξικό

«Πρόεδρε Τραμπ: ΟΧΙ. Το Μεξικό δεν θα πληρώσει ΠΟΤΕ το τείχος. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Ειλικρινά, το Μεξικό», λέει ο πρόεδρος της χώρας, Νιέτο

«Πρόεδρε Τραμπ: ΟΧΙ. Το Μεξικό δεν θα πληρώσει ΠΟΤΕ το τείχος. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Ειλικρινά, το Μεξικό» έγραψε ο πρόεδρος του Μεξικό, Ενρίκε Νιέτο στο Twitter, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα του δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί να πληρώσει «ποτέ» το τείχος που ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να ανεγερθεί στα σύνορα των δύο χωρών προκειμένου να εμποδίζονται παράτυποι μετανάστες να περνούν στην επικράτεια των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ νωρίτερα καταφέρθηκε ξανά εναντίον της μεξικανικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι δεν «βοηθά» στην ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών και επανέλαβε την προεκλογική του υπόσχεση πως το Μεξικό θα πληρώσει για να οικοδομηθεί το τείχος που σκοπεύει να ανεγείρει στα σύνορα των δύο κρατών.

Επιπλέον, επανέλαβε την προεκλογική του υπόσχεση πως η μεξικανική κυβέρνηση θα πληρώσει για να ανεγερθεί το τείχος στα σύνορα των δύο κρατών που θέλει ο ρεπουμπλικάνος.

«Στο τέλος, το Μεξικό θα πληρώσει το τείχος», επανέλαβε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του σε μια προεκλογικού τύπου συγκέντρωση στο Νάσβιλ του Τενεσί. Οι μεξικανικές αρχές «δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματάνε τον κόσμο που περνάει από το Μεξικό, από την Ονδούρα κι από όλες αυτές τις χώρες (...). Δεν κάνουν τίποτα για να μας βοηθήσουν», επέμεινε.