Πιέσεις για εκλογές στις 29 Ιουλίου στην Ιταλία

Πιέσεις για εκλογές στις 29 Ιουλίου στην Ιταλία

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση που όρισε ο Πρόεδρος Ματαρέλα απέτυχε να τύχει οποιασδήποτε στήριξης στη Βουλή

Στην διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 29 Ιουλίου πιέζουν τα κυρίαρχα κόμματα των εκλογών της 4ης Μαρτίου, το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα του Βορρά, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλι τον οποίο διόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά το καλοκαίρι, απέτυχε να τύχει κοινοβουλευτικής στήριξης ούτε στο πρόσωπό του, ούτε στο σχηματισμό κυβέρνησης, από οποιοδήποτε από τα σημαντικά κόμματα, επισημαίνει το διεθνές πρακτορείο. Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Κοταρέλι συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο Ματαρέλα, με τον οποίο είχε μία σύντομη, άτυπη συνομιλία, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σαφές προβάδισμα των Πέντε Αστέρων δείχνει νέα δημοσκόπηση

Εν τω μεταξύ, μία νέα δημοσκόπηση της IPSOS για την εφημερίδα Corriere della Sera δείχνει, ότι αυτό που φοβούνται οι αγορές για ενίσχυση των αντισυστημικών κομμάτων, επιβεβαιώνεται, με το Κίνημα Πέντε Αστέρων και την Λέγκα του Βορρά να εξασφαλίζουν από κοινού μία ακόμη πιο άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε σύγκριση με αυτήν που είχαν στις εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, το Κίνημα Πέντε Αστέρων έχει ένα σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, διατηρώντας το ποσοστό του 32,6% που έλαβε στις εκλογές της 4ης Μαρτίου. Την ίδια ώρα η Λέγκα του Βορρά που είναι ο κύριος εκφραστής της άποψης ότι η Ιταλία πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη, αυξάνει κατά πολύ το ποσοστό του, το οποίο σύμφωνα με την δημοσκόπηση προσεγγίζει το 25% από 17% που έλαβε στις 4 Μαρτίου.