Το «ευχαριστώ» της οικογένειας στον μετανάστη που έσωσε το 4χρονο

Το «ευχαριστώ» της οικογένειας στον μετανάστη που έσωσε το 4χρονο

Ο πατέρας του παιδιού κατηγορείται για αμέλεια

Την ευγνωμοσύνη τους στον νεαρό μετανάστη από το Μάλι που έσωσε τον γιο τους που κρεμόταν από το μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου μιας πολυκατοικίας στο κέντρο του Παρισιού, εξέφρασε η οικογένεια του τετράχρονου παιδιού.

«Είναι ένας πραγματικός ήρωας» δήλωσε η γιαγιά του μικρού για τον Μαμουντού Γκασάμα ο οποίος σκαρφάλωσε τέσσερις ορόφους για να σώσει το παιδί από το κενό.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του τετράχρονου, που τον άφησε μόνο του στο διαμέρισμα για να πάει για ψώνια, κατηγορείται για αμέλεια, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η μητέρα έμαθε τα νέα όταν της τηλεφώνησε η αστυνομία καθώς δεν ήταν στο σπίτι και στη συνέχεια είδε το βίντεο στο διαδίκτυο:

«Τον ευχαριστούμε» είπε και εξομολογήθηκε ότι θα προτιμούσε να μην είχε δει το βίντεο γιατί είναι δύσκολο να βλέπεις το ίδιο σου το παιδί να κρέμεται από το μπαλκόνι.

Ο 22χρονος μετανάστης θα μπορέσει να λάβει τη γαλλική υπηκοότητα και να ενταχθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος είχε συνάντηση μαζί του στο Μέγαρο Των Ηλυσίων.

Ο κ Μακρόν τον ευχαρίστησε και τον συνεχάρη αλλά και του έδωσε ένα μετάλλιο για το κουράγιο του και την πυγμή που επέδειξε.