«Δεν σκεφτόμουν να γίνω ήρωας, έπρεπε να σώσω το παιδί από το μπαλκόνι»

«Δεν σκεφτόμουν να γίνω ήρωας, έπρεπε να σώσω το παιδί από το μπαλκόνι»

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως μια μέρα θα συναντούσα τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας»

Είναι ο ήρωας της Γαλλίας. Ο Μαμαντού Γκασαμά, ο νεαρός παράτυπος μετανάστης από το Μαλί, ο οποίος έσωσε ένα παιδί το Σάββατο στο Παρίσι σκαρφαλώνοντας σε μπαλκόνια τεσσάρων ορόφων, θα πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και θα ενταχθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως του ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια συνομιλίας που είχαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Μακρόν του πρότεινε επίσης να αρχίσει τα διαβήματα για να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα, πράγμα που ο Γκασαμά δέχθηκε.

Ο 22χρονος ήρωας, μίλησε για το απίστευτο κατόρθωμά του στο France 24 λέγοντας πως εκείνη την ώρα ήταν μαζί με τη φίλη του όταν είδε ένα μικρό παιδί να κρέμεται από το μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου. «Δε σκέφτηκα ότι είμαι γενναίος. Απλώς έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Έπρεπε να σώσω το παιδί», είπε. Όταν άρχισε να σκαρφαλώνει, αυτό μου έδινε ολοένα και περισσότερο κουράγιο καθώς ανέβαινα θυμάται ο άντρας που στα γαλλικά social media είναι ο «γάλλος Spiderman». Από τη σκέψη του Γκασαμά, δε πέρασε ποτέ η αποτυχία: «Απλά σκέφτηκα ότι μπορώ να βοηθήσω, αυτό είναι μόνο».

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως μια μέρα θα συνατούσα τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας», δήλωσε μετά το απρόσμενο τετ α τετ που είχε με τον Μακρόν. «Εργάζομαι στο Παρίσι, περνάω συχνά μπροστά από το Ελιζέ, ποτέ δεν σκέφτηκα πως μια μέρα θα έμπαινα στο Ελιζέ», το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, είπε συγκινημένος στο BFMTV ο Ντιαμπί Γκασαμά, ο αδελφός του Μαμαντού, διευκρινίζοντας πως έφθασε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο 2017 και ζει σε εστία.