Η μοτοσικλέτα του Καλάσνικοφ «σκοτώνει» – Θα συνοδεύει τον Πούτιν

Η μοτοσικλέτα του Καλάσνικοφ «σκοτώνει» – Θα συνοδεύει τον Πούτιν

Η total black δίτροχη κούκλα με την ονομασία «Izh», ολοκλήρωσε ένα δοκιμαστικό τεστ στην πίστα της Formula 1 στο Σότσι

Σχεδιάστηκε από την εταιρεία Καλάσνικοφ (Kalashnikov) και πρόκειται να συμμετάσχει στις επίσημες αυτοκινητοπομπές του Προέδρου Πούτιν αρχής γενομένης από το 2019 μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών της, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Rostec, της εταιρείας που είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή του οχήματος.

«Έχουμε δείξει το πρωτότυπο και ο τρέχων στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν, σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας», δήλωσε ο Σεργκέι Τσεμέζοφ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης το περασμένο Σάββατο. Η εταιρεία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο για μαζική παραγωγή της μοτοσικλέτας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Ενώ η κρατική εταιρεία Rostec εποπτεύει το έργο, επικεφαλής στη σχεδίασή της είναι η περίφημη εταιρεία Kalashnikov Concern, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές όπλων παγκοσμίως, γνωστός για τα όπλα AK-47 και AK-74.

Η total black μοτοσικλέτα, με την ονομασία «Izh», ολοκλήρωσε ένα δοκιμαστικό τεστ στην πίστα της Formula 1 στη ρωσική πόλη Σότσι το περασμένο έτος.

Η μέγιστη ταχύτητα είναι τα 250km / h και ζυγίζει 510 κιλά.