Οι καβαλάρηδες του Πορθητή, το αφιέρωμα της Άλωσης και ο Ερντογάν

Οι καβαλάρηδες του Πορθητή, το αφιέρωμα της Άλωσης και ο Ερντογάν

Δείτε το βίντεο

Η Τουρκία εορτάζει τα 565 χρόνια της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης με κάθε επισημότητα καθώς όπως επισημαίνουν πολλοί τούρκοι ιστορικοί, η κατάληψή της αποτελεί ορόσημο για την πορεία του τουρκικού έθνους και τυχόν απώλειά της θα σήμαινε καίριο πλήγμα στον ψυχισμό του.

Η υπηρεσία της Τουρκικής Προεδρίας, δηλαδή ο Ερντογάν, σε συνεργασία με τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, έδωσαν στην δημοσιότητα ένα βίντεο φτιαγμένο με κινηματογραφικό τρόπο μιας και τα τελευταία χρόνια το καθεστώς του τούρκου προέδρου έχει επενδύσει σημαντικά στο κομμάτι αυτό με αποτέλεσμα τουρκικές ταινίες και ο τουρκικός τρόπος ζωής και ιδέες να προβάλλονται ακόμα και στην Λατινική Αμερική όπου έχουν «εκθρονίσει» τις λατινοαμερικάνικες σειρές.

Το βίντεο ξεκινά με την Άλωση της Πόλης και στην συνέχεια εμφανίζονται όλες οι σημαντικές μορφές της τουρκικής ιστορίας στις οποίες οι δημιουργοί έχουν προσθέσει και τον Ερντογάν.

Οι καβαλάρηδες του Πορθητή διατρέχουν όλο σχεδόν το βίντεο καθώς μέσω αυτών, οι δημιουργοί του βίντεο μετουσιώνουν το τουρκικό όνειρο...

Το βίντεο που έχει την υπογραφή της τουρκικής προεδρίας και του δήμου της Πόλης, αναρτήθηκε στην σελίδα των «μαρτύρων» της γέφυρας της 15ης Ιουλίου, της ημέρας δηλαδή του αποτυχημένου πραξικοπήματος που είχε ως αποτέλεσμα ο Ερντογάν να λάβει ακόμα περισσότερες εξουσίες και να εφαρμόσει μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είναι ακόμα σε ισχύ, παρά το γεγονός πως η χώρα οδεύει σε εκλογές...

Στο βίντεο που παίζει στο Twitter στο λογαριασμό του Δήμου της Πόλης, αναφέρεται στη λεζάντα του ότι η φετινή επέτειος θα εορταστεί με τον πρόεδρο «στο πνεύμα της ανακατάληψης και της αναβίωσης».