Ο πρόεδρος της Ιταλίας είπε «όχι» στον υποψήφιο υπουργό Οικονομικών

Ο πρόεδρος της Ιταλίας είπε «όχι» στον υποψήφιο υπουργό Οικονομικών

Τώρα οι ψηφοφόροι έχουν και πάλι τον λόγο δήλωσε ο ηγέτης της Λέγκας

Απέρριψε τον Πάολο Σαβόνα, τον ευρωσκεπτικιστή υποψήφιο που παρουσίασε η ακροδεξιά Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα των 5 Αστέρων για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σύμφωνα με πηγή του συνασπισμού των δύο κομμάτων.

Ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι ο συνασπισμός πρέπει να είναι σε θέση να ορίσει τους υπουργούς που θέλει. Τώρα οι ψηφοφόροι έχουν και πάλι τον λόγο, πρόσθεσε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι δηλώσεις του Σαλβίνι γίνονται την ώρα που ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε συναντάται με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα για να συζητήσουν τον κατάλογο των υποψήφιων υπουργών που προτείνει ο συνασπισμός των δύο κομμάτων.

Πηγή του συνασπισμού δήλωσε ότι ο ιταλός πρόεδρος απέρριψε την υποψηφιότητα του ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα για την θέση του υπουργού Οικονομικών.

«Εάν έχουμε έναν υπουργό που δεν εγκρίνεται από το Βερολίνο, αυτό σημαίνει ότι είναι ο σωστός υπουργός...στην Ιταλία, αποφασίζουν οι Ιταλοί», δήλωσε ο Σαλβίνι.

«Σε μία δημοκρατία, εάν είμαστε ακόμη δημοκρατία, υπάρχει μόνο ένα πράγμα μπορεί να γίνει, να αφήσουμε τους Ιταλούς να μιλήσουν», είπε.