Ελπίζει ακόμα η Κίνα για συνάντηση Τραμπ-Κιμ στις 12 Ιουνίου

Ελπίζει ακόμα η Κίνα για συνάντηση Τραμπ-Κιμ στις 12 Ιουνίου

Θετικά μηνύματα από ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα το Σάββατο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει στην Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου, θα γίνει όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά και θα είναι επιτυχής.

Ο απευθείας διάλογος ανάμεσα στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας έχει ζωτική σημασία για την επίλυση του πυρηνικού ζητήματος, προσθέτει το κινεζικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του, την οποία απέστειλε στο Reuters, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν είχε αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μόλις λίγες μέρες μετά τη ματαίωση της συνάντησης κορυφής του τελευταίου με τον Ντόναλντ Τραμπ.

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας στη συνάντηση εξέφρασε τη «σταθερή του βούληση» για μια πιθανή σύνοδο κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, ενώ ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα κρατήσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κιμ τον Ιούνιο, όπως ανέφερε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Ο Κιμ δήλωσε ότι αισθάνεται πιο κοντά με τον Μουν μετά τις νέες συνομιλίες.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε το Σάββατο ότι εξακολουθεί να εξετάζει μια σύνοδο κορυφής στις 12 Ιουνίου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες προχωρούν πολύ καλά.

«Πηγαίνουμε πολύ καλά αναφορικά με τη σύνοδο με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο. «Προχωρά πολύ καλά. Οπότε, εξετάζουμε την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Επομένως, θα δούμε τι θα συμβεί», πρόσθεσε.