Νέα τουρκική πρόκληση: Η Ελλάδα δίνει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες

Νέα τουρκική πρόκληση: Η Ελλάδα δίνει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες

«Καταδικάζουμε έντονα την απόφαση που προσβάλει βαθύτατα το αίσθημα του τουρκικού έθνους»

«Το Ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας αψηφώντας τους κανόνες της διεθνούς νομοθεσίας, χορήγησε άσυλο στο πραξικοπηματία Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί» αναφέρει στην εισαγωγή της η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που για πολλοστή φορά ασκεί δριμεία κριτική στις ελληνικές Αρχές για την στάση τους στο θέμα των 8 αιτούντων άσυλο τούρκους αξιωματικούς.

«Επιβεβαιώνεται δια τούτου από την διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει και δίνει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε έντονα την απόφαση που προσβάλει βαθύτατα το αίσθημα του τουρκικού έθνους» προσθέτει η ανακοίνωση.

Καταλήγει δε πως «ελπίζουμε πως η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφύγει την επανάληψη παρόμοιων λαθών λαμβάνοντας όμοιες μονομερής αποφάσεις στο μέλλον».

Να θυμίσουμε πως η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είπε «Όχι» στο αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να «μπλοκάρει» τη χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.