Το μεγάλο αντίο- Ο Ινιέστα μόνος στο άδειο Camp Nou μετά τα μεσάνυχτα

Το μεγάλο αντίο- Ο Ινιέστα μόνος στο άδειο Camp Nou μετά τα μεσάνυχτα

Το συγκινητικό αντίο μετά από 22 χρόνια στον Ισπανικό Σύλλογο

Όταν αποκαλείς σπίτι σου ένα μέρος για πάνω από δύο δεκαετίες, μπορεί να είναι δύσκολο να πεις αντίο. Απλά ρωτήστε τον Αντρές Ινιέστα, τον 34χρονος βετεράνο πια της Μπαρτσελόνα ο οποίος έπαιξε τον τελευταίο του 674ό αγώνα την Κυριακή, πριν παραμείνει στο γήπεδο του Camp Nou μέχρι πολύ αργά τη νύχτα.

Ο θρυλικός μέσος-όπως φαίνεται και στη φωτογραφία- κάθεται ξυπόλυτος πάνω στο γρασίδι του αγωνιστικού χώρου για να πει το δικό του αντίο και να βρεθεί στο στάδιο που ανέθρεψε τη μακρόχρονη και ιστορική του σταδιοδρομία για τελευταία φορά. Ο Ινιέστα διάβηκε για πρώτη φορά στις πόρτες της ακαδημίας La Masia του ισπανικού συλλόγου  ως νεαρό αγόρι, κλαίγοντας καθώς άφηνε πίσω τους γονείς του. Μέσα σε αυτά τα 22 χρόνια, είχε την τύχη να κερδίσει 32 τρόπαια και τον σεβασμό όλων, ακόμα και των αντιπάλων της Μπαρτσελόνα.


Ο αρχηγός της ομάδας, πέρασε τις συγκινητικές αυτές στιγμές μόνος και βγάζοντας μια τελευταία σέλφι, αναλογιζόμενος ίσως όλες τις ανεπανάληπτες στιγμές που έζησε εντός του γηπέδου.

«Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να παίξω στο μεγαλύτερο κλαμπ του κόσμου», είπε ο 34χρονος καθώς οι συμπαίκτες του τον σήκωναν στον αέρα υπό τις ιαχές περίπου 90.000 χιλιάδων φιλάθλων. «Θα μου λείψετε πολύ. Ήρθα εδώ ως παιδί και φεύγω στα 34. Σας ευχαριστώ, θα είστε για πάντα στην καρδιά μου», είπε.

Το αντίο στον αρχηγό, το είπε η ομάδα και οι χιλιάδες φίλοι στη μεγάλη φιέστα για το νταμπλ. Οι συμπαίκτες του, όπως γράφει το Gazzetta.gr φορούσαν το «8» για να τον τιμήσουν, ενώ τη θρυλική φανέλα την προσέφερε και η γυναίκα του μαζί με την κόρη του. «Θα είσαι πάντα δικός μας. Σε ευχαριστούμε Αντρές Ινιέστα για όλα όσα μας πρόσφερες» ήταν το μήνυμα που ακούστηκε στο Καμπ Νόου και το χειροκρότημα ήταν ζεστό. Ο αρχηγός σήκωσε το 25ο πρωτάθλημα του συλλόγου και 9ο δικό του.