Για «καπρίτσια των ελληνοκυπρίων» στο Κυπριακό μιλά ο Ερντογάν

Για «καπρίτσια των ελληνοκυπρίων» στο Κυπριακό μιλά ο Ερντογάν

Επιρρίπτει για άλλη μια φορά την ευθύνη στην άλλη πλευρά, ενώ εμφανίζεται ως προστάτης των παλαιστινίων

Προκλητικός για ακόμη μία φορά στο θέμα της Κύπρου εμφανίσθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυριζόμενος ότι τα καπρίτσια της ελληνοκυπριακής πλευράς εμποδίσουν στο να διανυθεί η απόσταση για τη λύση του Κυπριακού, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα philenews.com.

Μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ κατά το πρώτο γεύμα μετά τη νηστεία του Ραμαζανιού, που παρέδωσε στους πρέσβεις στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, ότι ο κόσμος περνά από μια οδυνηρή περίοδο και πως κανείς δεν αισθάνεται ασφάλεια με την πραγματική έννοια του όρου. «Η επίλυση των προβλημάτων του κόσμου περνάει μέσα από την διπλωματία» είπε για να προσθέσει ότι «το τελευταίο διάστημα αυτό αποτυγχάνει» και υποστήριξε ότι «λόγω των καπριτσιών της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν μπορεί να διανυθεί απόσταση για τη λύση του Κυπριακού».

Για άλλη μια φορά δε ανέλαβε τον αυτόκλητο ρόλο του υπερασπιστή του παλαιστινιακού λαού, λέγοντας ότι «το παλαιστινιακό, όσο περνάει ο καιρός, μετατρέπεται σε τραγωδία», ενώ αναφέρθηκε και στη Συρία, λέγοντας ότι «κάποιοι εμποδίζουν συνεχώς τη λύση στην συριακή κρίση, κατά την οποία εδω και 7 χρόνια εγκατέλειψαν τα σπίτια τους 13 εκατομμύρια Σύροι και ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους».

Αναφερόμενος στον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, ότι το 2023 θα λειτουργήσει ο πρώτος αντιδραστήρας. Ταυτόχρονα υποστήριξε, ότι όλος ο κόσμος πρέπει να καθαρίσει από τα πυρηνικά όπλα και έβαλε εμμέσως πλην σαφώς ενατίον των ΗΠΑ, τονίζοντας πως εκείνοι που έχουν στα χέρια τους 15.000 πυρηνικές κεφαλές, απειλούν τον κόσμο. Καταλήγοντας είπε, ότι «υποστηρίζουμε μέχρι τέλους τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς. Πιστεύουμε ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα σε αυτό».