Ο μακελάρης του Τέξας σκότωσε πρώτη την κοπέλα που τον απέρριψε

Ο μακελάρης του Τέξας σκότωσε πρώτη την κοπέλα που τον απέρριψε

Νέα στοιχεία για τον 17χρονο Δημήτριο Παγουρτζή, ο οποίος είχε αντιγράψει στοιχεία από προηγούμενες μαζικές δολοφονίες σε σχολεία

Ο 17χρονος Δημήτριος Παγουρτζής, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία την Παρασκευή οκτώ μαθητών και δύο καθηγητών σε γυμνάσιο της περιοχής του Χιούστον του Τέξας, είχε μελετήσει παλαιότερες μαζικές δολοφονίες προτού εξαπολύσει την επίθεσή του, όπως είπαν πηγές στο ABC News, ενώ όλα δείχνουν ότι αιματοκύλισε στο σχολείο λόγω ερωτικής απογοήτευσης, αν και τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει ακόμα επισήμως γνωστά.

0 μαθητής - ένας ήσυχος και μοναχικός τύπος,που έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του σχολείου του, σύμφωνα με συμμαθήτές του - φορούσε μια μαύρη καμπαρντίνα όταν πήγε την Παρασκευή στο σχολείο παρά την ζέστη που είχε εκείνη την ημέρα. Άνοιξε πυρ με ένα 38άρι πιστόλι και μια ημιαυτόματη καραμπίνα Ρέμινγκτον.

Πολλά στοιχεία της επίθεσης παραπέμπουν σε μια από τις φονικότερες επιθέσεις σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ: τη σφαγή στο Λύκειο Κόλουμπαϊν τον Απρίλιο 1999, κατά την οποία δύο έφηβοι οπλισμένοι με όπλα που είχαν κρύψει μέσα από τις καμπαρντίνες τους, σκότωσαν 12 μαθητές και έναν καθηγητή.

Στη μαζική αυτή επίθεση, οι έφηβοι ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία και τελικά αυτοκτόνησαν.

Ο Παγουρτζής δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, είπε στους δημοσιογράφους ότι σχεδίαζε την αυτοκτονία του, σύμφωνα με το ημερολόγιό του, αλλά δεν βρήκε τη δύναμη για να το κάνει.

Η επίθεσης στο Λύκειο της Σάντα Φε είναι η τέταρτη φονικότερη σε δημόσιο σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η ερωτική απογοήτευση και η ειρωνική του στάση την ώρα που σκότωνε 

Η Σέιντι Ροντρίγκες, η μητέρα της μαθήτριας Σάνα Φίσερ, η οποία έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του 17χρονου, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η 16χρονη κόρη της είχε απορρίψει τον Παγουρτζή, ο οποίος επί τέσσερις μήνες την διεκδικούσε με επιθετικό τρόπο.

Η Φίσερ τελικώς τον αντιμετώπισε και τον εξέθεσε ενώπιον της τάξης, όπως είπε στην Los Angeles Times η μητέρα της.

«Μια εβδομάδα αργότερα άνοιξε πυρ εναντίον όσων αντιπαθούσε με πρώτη την Σάνα», λέει η ίδια.

Πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ένοπλος χλεύαζε κάποια από τα θύματά του που είχαν κρυφτεί μέσα σε μια ντουλάπα, ρωτώντας τους αν θέλουν να απαντήσουν στα κινητά τους που χτυπούσαν. «Θέλεις να απαντήσεις;», ρώταγε ο δράστης, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Σε άλλους συμμαθητές του χάρισε τη ζωή γιατί, όπως είπε, ήθελε να αφηγηθούν την ιστορία του...