Τουλάχιστον 8 νεκροί στο Λύκειο του Τέξας, μαθητής ο δράστης

Τουλάχιστον 8 νεκροί στο Λύκειο του Τέξας, μαθητής ο δράστης

Εκρηκτικούς μηχανισμούς εντόπισαν στο σχολείο οι αστυνομικές αρχές

Σε νέα τραγωδία φαίνεται ότι εξελίσσεται η σημερινή ένοπλη επίθεση στο Λύκειο του Σάντα Φε στο Τέξας, όπου νωρίτερα ένας άνδρας άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Αν και οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για τραυματίες, πλέον τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το συμβάν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 8 με 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες, οι περισσότεροι από αυτούς μαθητές, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Χάρις.

Ο ύποπτος που συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό είναι και ο ίδιος μαθητής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές της κομητείας διεξάγουν έρευνες για να εντοπίσουν τυχόν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο του λυκείου της Σάντα Φε. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τις έρευνες βρέθηκαν εκρηκτικά τόσο μέσα στο σχολικό συγκρότημα, όσο και περιμετρικά αυτού.

"Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους" ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια.