Σάλος στην Ισπανία με το πανάκριβο σαλέ του ηγέτη των Podemos

Σάλος στην Ισπανία με το πανάκριβο σαλέ του ηγέτη των Podemos

Το Twitter έχει πλημμυρίσει με μηνύματα για την αγορά αξίας 540.000 ευρώ του Πάμπλο Ιγκλέσιας

Η αγορά ενός σαλέ αξίας 540.000 ευρώ, με δάνειο που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια, από το ζεύγος στη ζωή και την πολιτική των Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο των Podemos, έχει επισκιάσει ακόμη και τις αντιδράσεις για τον προϋπολογισμό, για τις εξελίξεις στην Καταλωνία, για τα σκάνδαλα με τα πλαστά μεταπτυχιακά των στελεχών του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) και την επιπολάζουσα στην Ισπανία βία κατά των γυναικών, όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Το Twitter έχει πλημμυρίσει με πάνω από 35.000 μηνύματα για την αγορά από τον ηγέτη της Αριστεράς και την σύντροφό του, του πανάκριβου σαλέ στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ της περιφέρειας της Μαδρίτης. Το ζεύγος Ιγκλέσιας–Μοντέρο που σήμερα ζει με ενοίκιο στην περιοχή Ρίβας-Βαθιαμαδρίδ, ενόψει της γέννησης των διδύμων αγοριών που κυοφορεί η εκπρόσωπος των Unidos Podemos στο Κοινοβούλιο και δεδομένου ότι στο σπίτι ήδη φιλοξενούνται και τρία σκυλιά, αποφάσισε να μετακομίσει σε μία περιοχή εκτός κέντρου, σε κατοικία με κήπο. Η νέα τους κατοικία στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ ενδείκνυται για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον, βρίσκεται κοντά σε σχολείο, του οποίου οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και το πρόγραμμα μαθημάτων του συμφωνούν με τις διαπαιδαγωγικές ιδέες του ζεύγους.

Η νέα ιδιοκτησία θα ανήκει και στους δύο, ενώ κατά 50% θα μοιράζονται και το στεγαστικό δάνειο (270.000 ευρώ έκαστος). Όπως ανακοίνωσε το κόμμα των Podemos, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αγορά της νέας κατοικίας των Ιγκλέσιας-Μοντέρο και στον ιστότοπο για τη διαφάνεια του Κοινοβουλίου, αλλά και στην ιστοσελίδα του κόμματος. Ο Ιγκλέσιας είχε δηλωμένες από το 2016 προσωπικές καταθέσεις 123.000 ευρώ στην τράπεζα ING Direct, σύμφωνα με την σελίδα διαφάνειας του κόμματος. Επίσης διαθέτει μία αγροτική κατοικία στην Άβιλα, που αγοράσθηκε το 2013 και έχει αξία 13.814,12 ευρώ. Επίσης δηλώνει και ιδιοκτήτης μίας μοτοσικλέτας, που αγοράσθηκε το 2012.

Η δε Μοντέρο δηλώνει ετήσια βουλευτική αμοιβή 76.903,74 ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο οι τραπεζικές καταθέσεις της ανέρχονταν σε 19.000 ευρώ, ενώ δηλώνει ιδιοκτήτρια ενός τουριστικού τροχόσπιτου, που αγόρασε το 2008. Σύμφωνα με το περιοδικό OK Diario που αποκάλυψε την αγορά, η νέα κατοικία διαθέτει χώρους 250 τ.μ. και είναι κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 2.000 τ.μ. με πισίνα.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν αμέσως να «ξεθάψουν» τα tweet του ίδιου του Ιγκλέσιας, που το 2012 ονείδιζε την αγορά από τον τοτε υπουργό Οικονομικών και σημερινό αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουΐς ντε Γίνδος ενός πολυτελούς ρετιρέ διαμερίσματος έναντι 600.000 ευρώ. Πηγές των Podemos αντιτείνουν, πως πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις, η μεν κατοικία των Ιγκλέσιας-Μοντέρο προορίζεται για πρώτη κατοικία, ενώ η αγορά του πρώην υπουργού ήταν καθαρά μία κίνηση επενδυτική.

Ο 39χρονος Ιγκλέσιας και η 30χρονη Μοντέρο ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της στις 31 Μαρτίου, όταν η εκπρόσωπος των Unidos Podemos διένυε ήδη την 13η εβδομάδα της κύησης.

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Σ.

    Η αριστερά ως επάγγελμα σημαινει εξασκώ την ιδεολογία μου προς τους άλλους και διατηρώ τις νεοφιλελεύθερες ανέσεις για τον εαυτο μου. Αυτο εκανε και η Παπαρηγα με το αμερικανικό κολλέγιο για τη κόρη της
    κσι ο Τσιπρας με τη σχολή Χιλ για τους γιούς του. Επιτίθενται όμως στην ιδιωτική εκπαίδευση για τα παιδια των αστών και καταργούν τα πρότυπα δημοσια σχολεια. Χτυπάνε την παιδεία και την αριστεία για να μπορούν οι μέτριοι να ελίσσονται σε θέσεις και αξιώματα χωρις να να γίνονται καλύτεροι οι ίδιοι ούτε να δεσμεύονται πραγματικά απο τα πρότυπα που υποτίθεται οτι ακολουθούν. Σε αυτα τα ασπόνδυλα μορφώματα των πολιτικών και την όλη περιρρέουσα κατάσταση ο ανθρωπος δείχνει οτι εχει χάσει τη πνευματικότητα του ακριβώς γιατι δεν εχει ηθική που να τον δεσμεύει για τις πράξεις του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...