Η Πιονγκγιάνγκ απειλεί να τινάξει στον αέρα τις συνομιλίες

Η Πιονγκγιάνγκ απειλεί να τινάξει στον αέρα τις συνομιλίες

Έντονη αντίδραση για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα ανέστειλε τις συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο με τη Νότια Κορέα και απειλεί να ματαιώσει και τη σύνοδο κορυφής του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Η Πιονγκγιάνγκ επικαλείται ως αφορμή τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ασκήσεις αυτές συνιστούν μια «πρόκληση» εν μέσω της βελτίωσης των σχέσεων της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

Άγνοια δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει καμία πληροφορία από τη Βόρεια Κορέα σχετικά με την «απειλή» της Πιονγκγιάνγκ να ματαιώσει τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέφερε απόψε η εκπρόσωπος του υπουργείου Χέδερ Νόιερτ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις προετοιμασίες ενόψει τη συνόδου και δεν έχει ενημερωθεί για τυχόν αλλαγή της στάσης της Βόρειας Κορέας.

Η αυριανή συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών θα επικεντρωνόταν στην εφαρμογή της Διακήρυξης στην οποία κατέληξαν στις 27 Απριλίου στο μεθοριακό χωριό Πανμουντζόμ. Στο κείμενο αυτό περιλαμβάνονται υποσχέσεις για τον επίσημο τερματισμό του Πολέμου της Κορέας και η επιδίωξη της "πλήρους αποπυρηνικοποίησης" της χερσονήσου, σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας που χειρίζεται τις σχέσεις με τη Βόρεια.