Ο Πούτιν νταλικιέρης, διέσχισε γέφυρα οδηγώντας φορτηγό

Ο Πούτιν νταλικιέρης, διέσχισε γέφυρα οδηγώντας φορτηγό

Οδηγώντας ένα Kamaz o Ρώσος πρόεδρος εγκαινίασε τη νεόκτιστη γέφυρα της Κριμαίας, καθώς έχει σχετικό δίπλωμα!

Oδηγώντας ένα φορτηγό μάρκας Kamaz o Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, διέσχισε σήμερα την γέφυρα της Κριμαίας, η οποία ενώνει την Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας και χαρακτηρίζεται ως η γέφυρα της χιλιετίας στην ιστορία της Ρωσίας.

Η αυτοκινητοπομπή, αποτελούμενη από 36 οχήματα, ξεκίνησε από την πλευρά της Ρωσίας, διανύοντας 19 χιλιόμετρα της γέφυρας, για να φθάσει στο έδαφος της Κριμαίας μετά από περίπου 20 λεπτά. Μόλις έφθασε, ο πρόεδρος Πούτιν κατέβηκε από το φορτηγό και απηύθυνε χαιρετισμό σε όλους όσοι είχαν συμμετάσχει στην κατασκευή της γέφυρας και είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν τα εγκαίνιά της με μια συναυλία στην οποία συμμετείχαν γνωστοί Ρώσοι ερμηνευτές.


Φυσικά, αρκετοί διερωτήθηκαν αν ο Ρώσος πρόεδρος έχει άδεια οδήγησης φορτηγού και το Κρεμλίνο έσπευσε να λύσει την απορία: «Ο πρόεδρος έχει άδεια οδήγησης της κατηγορίας C (επιτρέπει την οδήγηση φορτηγού αυτοκινήτου 3,5 τόνων και άνω)» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Πεσκόφ,  προσθέτοντας ότι «την είχε πάρει εδώ και αρκετά χρόνια, περίπου πριν από είκοσι χρόνια».

Η κατασκευή της γέφυρας ολοκληρώθηκε έξη μήνες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία του χρονοδιαγράμματος. Με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών από αύριο, θα δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα της Κριμαίας, την οποία θα μπορούν να διασχίζουν επιβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία , ενώ η διέλευση των φορτηγών θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Βρυξέλλες, Παρίσι και Κίεβο καταδικάζουν την κατασκευή της γέφυρας

Η γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου, συνιστά «μια νέα παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία», κατήγγειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες «εξακολουθούν να καταδικάζουν την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και δεν θα αναγνωρίζουν αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Το Παρίσι καταδίκασε επίσης την κατασκευή της γέφυρας που «στερεί από την Ουκρανία την πλήρη πρόσβαση και τη χρήση των διεθνώς αναγνωρισμένων χωρικών υδάτων της», όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ανιές βον ντερ Μιλ.

Λίγο νωρίτερα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντιμίρ Γκρόισμαν κατηγόρησε «τον Ρώσο κατακτητή» ότι «χλευάζει το διεθνές δίκαιο» και δεσμεύτηκε ότι η Κριμαία θα επιστρέψει στους κόλπους της Ουκρανίας.