Ισόβια σε νταντά που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου δύο παιδάκια

Ισόβια σε νταντά που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου δύο παιδάκια

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η γυναίκα θεωρούσε πως ο διάβολος της είχε δώσει την εντολή να σκοτώσει τα παιδιά και μετά να αυτοκτονήσει

Αυλαία στην δίκη της 56χρονης νταντάς Yoselyn Ortega, η οποία μαχαίρωσε και σκότωσε δύο παιδιά που υποτίθεται πως φρόντιζε μέσα στο πολυτελές διαμέρισμα της οικογένειας στο Μανχάταν το 2012, έπεσε με την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου: ισόβια χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Τα σώματα των δύο ατύχων παιδιών, της 6χρονης Lucia και του 2χρονου Leo, είχαν βρεθεί πνιγμένα στο αίμα από την ίδια τους τη μητέρα,Marina Krim, μέσα στη μπανιέρα του σπιτιού τους.

Η Krim είχε βρεθεί από την αστυνομία να κλαίει και να ουρλιάζει, αγκαλιά με το μόνο παιδί της που επέζησε.

Έπειτα από δύο ημέρες διαβουλεύσεων, το δικαστήριο έκρινε την Ortega ένοχη ενώ ο δικαστής την περιέγραψε ως «καθαρό κακό», πριν της επιβάλλει τη μέγιστη δυνατή ποινή.

Η Ortega είχε δηλώσει παράνοια αλλά το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της. Χθες, εμφανίστηκε ταραγμένη στην τελευταία απολογία της. Μιλώντας στα ισπανικά, μέσω μεταφραστή, δήλωσε πως λυπάται για όλα και πως ήλπιζε για πολλή συγχώρεση.

Οι συνήγοροί της, όπως μεταδίδει το BBC, υποστήριξαν πως έπασχε από χρόνια ψυχικά νοσήματα και πως είχε το ακαταλόγιστο. Ο δικηγόρος της είπε συγκεκριμένα πως είχε παραισθήσεις και θεωρούσε πως ο διάβολος της είχε δώσει την εντολή να σκοτώσει τα παιδιά και μετά να αυτοκτονήσει.