Έβγαλε όπλο σε παιδιά και σκοτώθηκε από πυρά μητέρας

Έβγαλε όπλο σε παιδιά και σκοτώθηκε από πυρά μητέρας

Σε ιδιωτικό σχολείο της Βραζιλίας

Ο 21χρονος κακοποιός Elivelton Neves Moreira, είχε βάλει στο στόχαστρό του μητέρες έξω από ιδιωτικό σχολείο στο Σάο Πάολο στη Βραζιλία, αλλά φαίνεται πως δεν υπολόγιζε σωστά.

Ο δράστης ήταν σε τέτοιο βαθμό αποφασισμένος που δε δίστασε να βγάλει όπλο μπροστά σε παιδιά που γιόρταζαν τη γιορτή της μητέρας, στο σχολείο Ferreira Master την προηγούμενη Κυριακή.

Ο 21χρονος, όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, απειλούσε με το όπλο του τις μητέρες και τον φύλακα του σχολείου, ζητώντας τα κινητά και τα πορτοφόλια τους.

Μεταξύ των μανάδων όπως βρισκόταν και η 42χρονη Katia da Silva Sastre, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας η οποία με αστραπιαίες κινήσεις ακινητοποίησε τον νεαρό πυροβολώντας εις βάρος του τρεις φορές.

Έχοντας επίγνωση μιας αναταραχής, η Katia έβγαλε το όπλο από την τσάντα της και στη συνέχεια πυροβόλησε τρεις φορές, χτυπώντας τον Moreira στο στήθος και στο πόδι. Ο δράστης κατάφερε να πυροβολήσει δύο φορές, αλλά τη μια φορά αστόχησε και τη δεύτερη μπλόκαρε το όπλο του.

Η αξιωματικός, η οποία είχε πάει στην εκδήλωση με την επτάχρονη κόρη της, είπε στους συναδέλφους της: «Δεν ήξερα αν θα πυροβολήσει τα παιδιά ή τις μητέρες ή τον φύλακα στην πόρτα του σχολείου. Σκέφτηκα να υπερασπιστώ τις μαμάδες, τα παιδιά, τη ζωή μου και της κόρης μου», δήλωσε η μητέρα δυο παιδιών που υπηρετεί στο Σώμα για 20 χρόνια.

Ο Moreira αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή υποκύπτοντας στα τραύματά του.