Αμερικανικές επενδύσεις στη Βόρεια Κορέα υποσχεται ο Πομπέο

Αμερικανικές επενδύσεις στη Βόρεια Κορέα υποσχεται ο Πομπέο

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Κορέα υποσχέθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, αν η Πιονγκγιάνγκ εγκαταλείψει πλήρως το πυρηνικό της οπλοστάσιο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Πομπέο δήλωσε, ότι η Ουάσινγκτον θα συμφωνήσει να άρει τις κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας με την παραπάνω προϋπόθεση, κάτι που όπως είπε, θα φέρει στην απομονωμένη σήμερα χώρα ευημερία παρόμοια με της Νότιας Κορέας. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε πάντως, ότι δεν πρόκειται να γίνουν δημόσιες επενδύσεις των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα, αλλά ότι με την άρση των κυρωσεων θα ανοίξει ο δρόμος για μεγάλες αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της αγροτικης παραγωγής της Βόρειας Κορέας.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται περίπου ένα μήνα πριν την ιστορική συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. «Μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες πραγματικής οικονομικής ευημερίας για τον βορειοκορεατικό λαό, που θα ανταγωνίζεται εκείνη του Νότου», τόνισε στις δηλώσεις του ο Πομπέο. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν, ότι η χώρα έχει προγραμματίσει την αποσυναρμολόγηση πυρηνικών βομβών εντός του Μαϊου.