Νέα δολοφονία στο όνομα του Αλλάχ στο Παρίσι

Νέα δολοφονία στο όνομα του Αλλάχ στο Παρίσι

Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

Το γνωστό πλέον «σύνθημα» των τζιχαντιστών «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) φώναξε ο άνδρας που δολοφόνησε έναν άνδρα στο Παρίσι μαχαιρώνοντάς τον. Ακόμη τέσσερις τραυματίστηκαν από την επίθεση του ισλαμιστή.

Όπως ανακοίνωσε για τη δολοφονία ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολίνς, οι αντιτρομοκρατικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν το δράστη της αιματηρής επίθεσης.

O ένοπλος με το μαχαίρι είναι Ρώσος ο οποίος γεννήθηκε το 1997 στη Τσετσενία, ανέφερε γαλλική δικαστική πηγή. Ο 20χρονος δράστης φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», επιτέθηκε εναντίον περαστικών και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Η μητέρα και ο πατέρας του έχουν προσαχθεί για ανάκριση από τη γαλλική αστυνομία, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο 2ο διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία πληρώνει «για ακόμη μια φορά το τίμημα αίματος», μετά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Παρίσι, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας».

«Εκ μέρους όλων των Γάλλων, χαιρετίζω το θάρρος των αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη» ανέφερε ο Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq.