Γιατρός αποκεφάλισε μωρό κατά τη διάρκεια του τοκετού

Γιατρός αποκεφάλισε μωρό κατά τη διάρκεια του τοκετού

Σε εξέλιξη η δίκη της γιατρού

Οι πρόωροι πόνοι της γέννας είναι μια αρκετά στρεσογόνα κατάσταση για μια έγκυο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια γυναίκα που διανύει την πρώτη της εγκυμοσύνη. Η τρομοκρατημένη 30χρονη γυναίκα, αφού διαπίστωσε ότι βρισκόταν σε κατάσταση πρόωρου τοκετού, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ninewells, στο Dundee της Σκωτίας.

Το μωρό, είχε πάρει ανάποδη θέση και η απόφαση του γιατρού, της Δρ. Vaishnavy Laxman (εξωτερική φωτογραφία), αποδείχθηκε μοιραία καθώς αντί για καισαρική επέλεξε να γίνει φυσιολογικός τοκετός. Αυτό που ακολούθησε, ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης. Κατά τη διάρκεια της περίπλοκης γέννας, το μωρό αποκεφαλίστηκε όταν η γιατρός ζήτησε από τη γυναίκα να σπρώξει ενώ εκείνη τραβούσε τα πόδια. Το σώμα του μωρού αποκολλήθηκε, αφήνοντας το κεφάλι εντός της μήτρας... Το φρικτό περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο του 2014 και τώρα διεξάγεται η δίκη της 41χρονης γιατρού.

Συγκλονίζουν αναμφίβολα οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Σύμφωνα με τον Independent, μετά τον αποκεφαλισμό ακολούθησε καισαρική τομή προκειμένου να αφαιρεθεί το κεφαλάκι του άτυχου βρέφους το οποίο στη συνέχεια «επανασυνδέθηκε» στο σώμα, έτσι ώστε η θλιμμένη μητέρα να μπορεί να πει αντίο στον γιο της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η γυναίκα απευθύνθηκε στην κατηγορούμενη γιατρό κοιτάζοντας την επίμονα στα μάτια και επαναλάμβανε: «Δεν σε συγχωρώ - δεν σε συγχωρώ».

«Το μωρό δε γεννήθηκε νεκρό, δεν ήταν νεκρό όταν γεννήθηκε αλλά αποκεφαλίστηκε. Ήμουν έγκυος, ήταν η πρώτη μου εγκυμοσύνη - δεν ήμουν σίγουρη τι συνέβαινε και μου είπαν ότι βρισκόμουν στο ασφαλέστερο δυνατό μέρος», είπε η τραγική γυναίκα.

Από τη μεριά της, η γιατρός αρνείται κάθε ανάμειξη στο θάνατο του βρέφους ενώ η δικηγόρος της, απευθυνόμενη στην 30χρονη της εξέφρασε τη λύπη και τη θλίψη της πελάτισσά της για την κατάληξη.

«Γνωρίζει ότι καμία λέξη δεν μπορεί να μαλακώσει τον πόνο σας, αλλά ελπίζει να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό που προσπαθούσε να κάνει ήταν το καλύτερο δυνατό, να παραδώσει το μωρό σας γρήγορα και με ασφάλεια και είχε καλές προθέσεις. Δεν σκόπευε να σας βλάψει ή να βλάψει το μωρό σας και σας προσφέρει τη συγνώμη της με κάθε δυνατό τρόπο...».

Η δίκη συνεχίζεται.