Η Μέση Ανατολή κρατάει την αναπνοή της, Ισραηλινοί εναντίον Ιρανών

Η Μέση Ανατολή κρατάει την αναπνοή της, Ισραηλινοί εναντίον Ιρανών

«Το Ισραήλ ξεκίνησε και διεύρυνε την επίθεσή του»

Στη διάρκεια της προηγούμενης νύκτας δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Συρία στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μετά τον πρώτο ισραηλινό βομβαρδισμό στην πόλη Μπάαθ, δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την Κουνέιτρα και τη νοτιοδυτική επαρχία της Δαμασκού εναντίον του Γκολάν», επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η μη κυβερνητική οργάνωση δεν διευκρίνισε ποιος εκτόξευσε τις ρουκέτες ούτε ποιοι ήταν οι στόχοι. Ωστόσο Ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για περίπου είκοσι ρουκέτες, τις οποίες εκτόξευσε, σύμφωνα με τους ίδιους, η ιρανική δύναμη αλ Κοντς.

Υψηλόβαθμος Σύρος αξιωματούχος επιβεβαίωσε την εκτόξευση ρουκετών από τη Συρία, υπογραμμίζοντας όμως ότι το Ισραήλ ήταν αυτό που άνοιξε πυρ πρώτο.

«Το Ισραήλ ξεκίνησε και διεύρυνε την επίθεσή του και η απάντηση ήταν περισσότεροι από 50 πύραυλοι εδάφους- εδάφους εναντίον στρατιωτικών θέσεων στα Υψίπεδα του Γκολάν», εξήγησε.