Είχε καταρροή και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν υγρό από τον εγκέφαλο!

Είχε καταρροή και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν υγρό από τον εγκέφαλο!

«Ξυπνούσε το πρωί αφού κοιμόταν όρθια σε μια καρέκλα και ολόκληρο το μπροστινό μέρος του ρούχου της ήταν υγρό»

Τα τελευταία δύο χρόνια, η 52χρονη Κέντρα Τζάκσον από την Ομάχα της Νεμπράσκα θεωρούσε πως είχε ένα πολύ επίμονο κρύωμα.  «Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά, σκέφτηκα ότι ήταν οι αλλεργίες ή η μύτη μου - όπως η αρχή ενός νέου κρυώματος», είπε η Τζάκσον.

Ο βήχας, το φτάρνισμα και η ρινική καταρροή ξεκίνησαν πριν από δυο περίπου χρόνια μετά την εμπλοκή της σε σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Θυμάται ότι χτύπησε το πρόσωπό της στο ταμπλό, και έκτοτε υπέφερε από ισχυρές ημικρανίας. Το 2015, η «καταρροή» άρχισε να επιδεινώνεται.

«Όταν το κρύωμα δε περνούσε, συνέχισα να πηγαίνω στους γιατρούς οι οποίοι συνταγογραφούσαν κάθε είδος φαρμάκου που μπορείτε να σκεφτείτε και η μύτη μου συνέχισε να "τρέχει"», πρόσθεσε.
Οι γιατροί που την εξέτασαν, της είπαν ότι η κατάστασή της οφείλεται πιθανών στις αλλεργίες. Αλλά φέτος, η γυναίκα αποφάσισε να πάει σε γιατρούς στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα και έμαθε τον πραγματικό λόγο πίσω από τη ρινική εκφόρτιση: διαρροή εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ή CSF) που προκαλείται από μια μικρή τρύπα στο κρανίο της.

«Ξυπνούσε το πρωί αφού κοιμόταν όρθια σε μια καρέκλα και ολόκληρο το μπροστινό μέρος του ρούχου της ήταν υγρό», δήλωσε η Δρ. Christie Barnes, ρινολόγος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα και επικεφαλής χειρουργός στη περίπτωση της 52χρονης σύμφωνα με την οποία έχανε περίπου μισό λίτρο υγρού την ημέρα.

Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό είναι ένα διαυγές, άχρωμο που περιβάλλει και προστατεύει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Το υγρό βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των αποβλήτων από τον εγκέφαλο και στη διανομή θρεπτικών ουσιών και άλλων ουσιών σε όλο το κεντρικό νευρικό σύστημα, σύμφωνα με την κλινική του Cleveland.