«Αγώνας δρόμου» για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία

«Αγώνας δρόμου» για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία

«Χρειάζεται μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Για να μπορέσει να βρεθεί μια λύση»

Στις εναπομείνασες πιθανότητες και τις πολιτικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Λέγκα στην βουλή Τζανκάρλο Τζορτζέτι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Χρειάζεται μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Για να μπορέσει να βρεθεί μια λύση ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί πολιτική κυβέρνηση με την παρουσία των Πέντε Αστέρων και μια κάποια μορφή συμμετοχής της Φόρτσα Ιτάλια», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λέγκα.

Προς το παρόν όμως η εκπρόσωπος της Φόρτσα Ιτάλια στην βουλή Μαρία Στέλα Τζελμίνι απάντησε ότι «η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει δεκτή» και ότι «η ιδέα να προσφέρει εξωτερική στήριξη η Φόρτσα Ιτάλια είναι ένα αίτημα που τίθεται με λάθος τρόπο και στο οποίο μπορεί να δοθεί μόνον αρνητική απάντηση».

Η όλη αυτή κινητικότητα, όμως δείχνει ότι οι προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια δεν έχουν ακόμη λήξει οριστικά.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα ετοιμάζεται να επιλέξει έναν τεχνοκράτη πρωθυπουργό για μια κυβέρνηση για την οποία ο ιταλός πρόεδρος θέλει να διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους.

Αν όμως δεν λάβει την αναγκαία ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο (κάτι που φαίνεται πολύ πιθανό) και στο μεταξύ δεν προκύψει συμφωνία των κομμάτων σε πολιτικό επίπεδο, η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί υποχρεωτικά και πάλι σε εκλογές τον Ιούλιο ή το φθινόπωρο.