Γρυλίζει ο Ερντογάν στη Γαλλία για το Κοράνι: Δεν θα πέσουμε στο επίπεδό σας

Γρυλίζει ο Ερντογάν στη Γαλλία για το Κοράνι: Δεν θα πέσουμε στο επίπεδό σας

«Απορώ αν διαβάζουν ακόμα και το δικό τους ιερό βιβλίο, την Βίβλο»

Έξω φρενών είναι η Τουρκία με την πρόταση της Γαλλίας να αφαιρεθούν ορισμένοι στίχοι από το Κοράνι.

Δεν θα πέσουμε στο επίπεδο των Γάλλων για το Ισλαμ με το να επιτεθούμε στις ιερές αξίες τους δήλωσε ο Ερντογάν καταδικάζοντας την γαλλική πρόταση, σύμφωνα με το Anadolu.

Μιλώντας στους βουλευτές του ΑΚΡ τόνισε μεταξύ άλλων πως «προφανώς δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με το Κοράνι».

«Απορώ αν διαβάζουν ακόμα και το δικό τους ιερό βιβλίο, την Βίβλο ή την Τόρα (ιερό βιβλίο Εβραίων) ή το Ζαμπούρ (Ισλαμ). Αν τα διαβάσουν φαντάζομαι θα θέλουν να απαγορευτούν. Αλλά δεν έχουν τέτοια προβλήματα» πρόσθεσε.

«Ακόμα και αν επιτεθείτε στο ιερό μας βιβλίο δεν θα κάνουμε το ίδιο...Δεν θα πέσουμε στο επίπεδό σας με το να επιτεθούμε στις ιερές σας αξίες» κατέληξε.

Το Διευθυντήριο Θρησκευτικών Θεμάτων της Τουρκίας χαρακτήρισε την γαλλική πρόταση ως «εκτός γραμμής».

Εξέδωσε μια ανακοίνωση, για την γαλλική πρόταση που πήρε την μορφή μανιφέστου που υπέγραψαν 300 γάλλοι συγγραγείς και πολιτικοί, με την οποία τους χαρακτηρίζει ως «την δυτική έκδοση των τζιχαντιστών» και τονίζει πως διαστρέβλωσαν το Ισλάμ.

Προσθέτει επίσης πως ορισμένες ομάδες στη Γαλλία ξεκίνησαν μια βρώμικη εκστρατεία κατά του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων.

«Είναι ασεβές για την ομάδα που υιοθετεί αυτή την κατανόηση, να προτείνει την αφαίρεση ορισμένων στίχων από το Κοράνι με μια συμπεριφορά που είναι εκτός γραμμής» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με το Κοράνι όποια και αν είναι η πίστη του/της, η ανθρώπινη ζωή έχει αξία, άθικτη και η αδικαιολόγητη ανθρωποκτονία είναι σαν φόνος όλων των ανθρώπων και η επιβίωση ενός ανθρώπου είναι σαν την διατήρηση όλης της ανθρωπότητας ζωντανής».

Στις 21 Απριλίου περίπου 300 επιφανής Γάλλοι μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Σαρκοζί εξέδωσαν ένα μανιφέστο στην Le Parisien απαιτώντας ορισμένοι στίχοι από το Κοράνι που θεωρούν πως περιλαμβάνουν βία και αντισημιτικές αναφορές θα πρέπει να αφαιρεθούν.