Ξεκίνησε πάλι η δίκη του αμερικανού πάστορα που κρατείται στην Τουρκία

Ξεκίνησε πάλι η δίκη του αμερικανού πάστορα που κρατείται στην Τουρκία

«Δεν έκανα τίποτα ενάντια στην Τουρκία. Αντίθετα αγαπώ την Τουρκία»

Συνεχίζεται η δίκη του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 35 χρόνων με κατηγορίες τρομοκρατίας και κατασκοπίας, σύμφωνα με την Hurriyet.

Ο Μπράνσον είναι επικεφαλής μιας μικρής Προτεσταντικής εκκλησίας στην Σμύρνη με την επονομασία «Yeniden Diriliş» (Ανάσταση) και περιγράφεται από τον Τραμπ ως «εξαιρετικός κύριος». Φυλακίστηκε τον Οκτώβριο το 2016.

Οι τούρκοι εισαγγελείς κατηγορούν τον Μπράνσον για δραστηριότητα υπέρ του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Άγκυρα θεωρεί πως είναι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 και του PKK.

Ο Μπράνσουν ζούσε και εργαζόταν για πάνω από δύο δεκαετίες στην Τουρκία και κατηγορείται επίσης για κατασκοπία για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς.

Αρνείται όλες τις κατηγορίες. πάστορ. Προσεύχομαι για την Τουρκία επί 25 χρόνια» είπε στον δικαστή. Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και HΠΑ. Ο Τραμπ δήλωσε πως ο πάστορας έχει φυλακιστεί και δικάζεται «χωρίς λόγο»

«Τον λένε κατάσκοπο αλλά εγώ είμαι περισσότερο κατάσκοπος από αυτόν. Ελπίζω πως θα του επιτραπεί να επιστρέψει στην όμορφη οικογένειά του όπου ανήκει» δήλωσε συγκεκριμένα ο Τραμπ.

Το State Department έχει επισημάνει πως δεν υπάρχουν «αξιόπιστες» αποδείξεις πως ο Μπράνσον είναι ένοχος για κάτι.