Δεκάδες νεκρoί από τεράστια αμμοθύελλα στην Ινδία

Δεκάδες νεκρoί από τεράστια αμμοθύελλα στην Ινδία

Παρόμοιες αμμοθύελλες σημειώνονται κάθε χρόνο, ωστόσο η τωρινή είναι από τις πιο φονικές εδώ και δεκαετίες

Σε τουλάχιστον 98 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις αμμοθύελλες που έπληξαν το βόρειο τμήμα της Ινδίας κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ενώ ένας πρώτος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα έκανε λόγο για 77 νεκρούς.

Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 130 χλμ/ώρα προκάλεσαν τον θάνατο 65 ανθρώπων στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές και 33 στο γειτονικό του Ρατζαστάν

Οι περισσότεροι από τους θανάτους αυτούς αποδίδονται στην πτώση δέντρων, στύλων ηλεκτροδότησης και τοίχων λόγω των σφοδρών ανέμων.

Η περιοχή της πόλης Άγκρα, όπου βρίσκεται το Τατζ Μαχάλ, είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την αμμοθύελλα αυτή, με 43 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι στιγμής. Ωστόσο το διάσημο μαυσωλείο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Οι αρχές επισημαίνουν επίσης ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό ανθρώπων.

«Λυπάμαι πολύ για τις ζωές που χάθηκαν λόγω της αμμοθύελλας σε πολλές περιοχές της Ινδίας. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που πενθούν», αναφέρεται σε μήνυμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στο Twitter.

Παρόμοιες αμμοθύελλες σημειώνονται κάθε χρόνο στην Ινδία. Ωστόσο η τωρινή είναι από τις πιο φονικές που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες.