16χρονη αυτοκτόνησε αφού βιάστηκε από οκτώ άνδρες

16χρονη αυτοκτόνησε αφού βιάστηκε από οκτώ άνδρες

Θύμα βιασμού από πέντε άνδρες έπεσε και μια 19χρονη

Δύο έφηβες έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού σε δύο διαφορετικά περιστατικά στην Ινδία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, φέροντας ξανά στο προσκήνιο τη μάστιγα που ταλανίζει τη χώρα παρά την απόφαση να επιβάλλεται η θανατική ποινή στους βιαστές κοριτσιών μικρότερων των 12 ετών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις σε καμία από τις δύο υποθέσεις.

Το ένα θύμα ήταν ένα 16χρονο κορίτσι, το οποίο αυτοκτόνησε αφού βιάστηκε από οκτώ άνδρες την Κυριακή στην περιοχή Νουχ του Πολιτείας Χαριάνα, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Ναζνίν Μπάσιν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κορίτσι απήχθη από το σπίτι του όπου ήταν μόνη της και τη βίασαν άνδρες του χωριού της. Το θύμα απαγχονίστηκε τη Δευτέρα και η αστυνομία έχει καταγράψει μια υπόθεση βιασμού, απαγωγής και ηθικής αυτουργίας σε αυτοκτονία εναντίον των δραστών, οι οποίοι όμως δεν έχουν συλληφθεί όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την Τρίτη μια 19χρονη κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού από πέντε άνδρες, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός ενός ταξί σε άλλη περιοχή της ίδιας πολιτείας.

Ο οδηγός είπε ψέματα στην κοπέλα ότι έχασε το λεωφορείο που θα την πήγαινε σπίτι της και προσφέρθηκε να τη μεταφέρει ως μια άλλη στάση, σύμφωνα με τον Ραβίντρα Κούμαρ, εκπρόσωπο της αστυνομίας, επικαλούμενο τη μαρτυρία του θύματος.

Τότε τη μετέφερε σε μια ερημική τοποθεσία κοντά στην πόλη Γκουρουγκράμ όπου τη βίασε ο οδηγός και τέσσερις συνεργοί του που περίμεναν εκεί, πρόσθεσε ο Κούμαρ.

«Έχει καταγραφεί μια υπόθεση ομαδικού βιασμού, η οποία επιβεβαιώθηκε από την ιατρική εξέταση του θύματος. Η υπόθεση ερευνάται», τόνισε ο Κούμαρ.

Η Γκουρουγκράμ, στα νοτιοδυτικά περίχωρα του Νέου Δελχί, είναι μια γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη, όπου έχουν τα γραφεία τους δεκάδες διεθνείς εταιρείες.

Τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν λιγότερο από ένα μήνα αφού η Ινδία υιοθέτησε τη θανατική ποινή για τον βιασμό κοριτσιών μικρότερων των 12 ετών και αύξησε τις ποινές κάθειρξης για τον βιασμό μεγαλύτερων κοριτσιών και γυναικών μετά την κατακραυγή που ξέσπασε έπειτα από τον βιασμό και τον φόνο ενός κοριτσιού στην Πολιτεία Τζαμού και Κασμίρ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μετά το 2012 οι βιασμοί σημείωσαν αύξηση 60% φτάνοντας περίπου τους 40.000 το 2016, με τους βιασμούς παιδιών να αποτελούν το 40% των περιπτώσεων.