Νετανιάχου: Δεν θέλουμε πόλεμο με το Ιράν

Νετανιάχου: Δεν θέλουμε πόλεμο με το Ιράν

Πριν από ένα 24ωρο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι έχει αποδείξεις για μυστικές προσπάθειες της Τεχεράνης για την ανάπτυξη πυρηνικών

«Ουδείς επιζητά μια τέτοιου είδους εξέλιξη. Το Ιράν είναι αυτό που αλλάζει τους κανόνες στην περιοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, όταν ρωτήθηκε αν το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον του Ιράν.

Σε συνέντευξη του στο δίκτυο CNN, ο Νετανιάχου τόνισε ότι η χώρα του δεν επιδιώκει πόλεμο με το Ιράν. Μόλις ένα 24ωρο πριν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ισχυριστεί ότι διαθέτει αποδείξεις για μυστικές προσπάθειες της Τεχεράνης για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, παρά τη διεθνή συμφωνία που έχει υπογράψει η Ισλαμική Δημοκρατία για τον περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος.

Νετανιάχου: Το Ιράν λέει ψέματα, αναπτύσσει κρυφά πυρηνικά όπλα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε χθες ότι το Ιράν είπε ψέματα λέγοντας ότι δεν επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και συνέχισε να διατηρεί και να διευρύνει τη γνώση του για τα πυρηνικά όπλα μετά την υπογραφή της συμφωνίας του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος με τη διεθνή κοινότητα.

«Οι ηγέτες του Ιράν επανειλημμένως διαψεύδουν ότι επιδίωξαν την κατασκευή πυρηνικών όπλων» κατήγγειλε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και αναμεταδόθηκε απευθείας από τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Σήμερα βρίσκομαι εδώ για να σας πω ένα πράγμα: Το Ιράν είπε ψέματα».

«Αφού υπέγραψε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα το 2015, το Ιράν ενέτεινε τις προσπάθειές του να κρύψει τα μυστικά του αρχεία» σημείωσε, όπως μεταδίδουν το Reuters και το AFP και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το 2017 το Ιράν μετέφερε τα αρχεία του για τα πυρηνικά όπλα σε μια απόρρητη τοποθεσία στην Τεχεράνη».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, το Ιράν συνέχισε να διατηρεί και να διευρύνει τη γνώση του για τα πυρηνικά όπλα προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Ο Πούτιν κάλεσε στο τηλέφωνο τον Νετανιάχου για τα πυρηνικά στο Ιράν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε τη στάση της Ρωσίας ότι η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα πρέπει να τηρείται αυστηρά από όλες τις πλευρές της συμφωνίας, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Συζήτησαν την κατάσταση αναφορικά με το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA), έχοντας υπόψη τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ για το θέμα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαναδιατύπωσε τη θέση της Ρωσίας ότι η συμφωνία JCPOA, που είναι ύψιστης σημασίας για τη διασφάλιση της διεθνούς σταθερότητας και ασφάλειας, θα πρέπει να τηρείται αυστηρά αυστηρά από όλες τις πλευρές», ανέφερε η ανακοίνωση.