Hurriyet: Σκάνδαλο, η Ελλάδα απελευθέρωσε τον Τούρκο πραξικοπηματία

Hurriyet: Σκάνδαλο, η Ελλάδα απελευθέρωσε τον Τούρκο πραξικοπηματία

Άμεση, όπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση του τουρκικού Τύπου για την απελευθέρωση του ενός εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών

«Σκάνδαλο» χαρακτηρίζει την απελευθέρωση του Τούρκου αξιωματικού ο τουρκικός Τύπος. Όπως ήταν αναμενόμενο, λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε η – υπό αυστηρούς όρους- απελευθέρωση του ενός εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, ο τουρκικός Τύπος ανάρτησε τα πρώτα δημοσιεύματα αντίδρασης.

«Απόφαση σκάνδαλο» είναι ο πηχιαίος τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Στο κείμενο, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας αναλύει την απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, Süleyman Özkaynakçı, που προσγειώθηκε στη χώρα μας, λίγες ώρες μετά την απόπειρα του τουρκικού πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με την Τουρκία, οι οκτώ Τούρκοι, είναι μέλη του τρομοκρατικού δικτύου που έχει συστήσει ο άλλοτε συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν, με στόχο την υπονόμευση και εν τέλει ανατροπή του καθεστώτος.

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση η διοικητική κράτηση (δηλαδή η προφυλάκιση) των στελεχών του πραξικοπήματος τελειώνει το Μάιο», αναφερόμενη και στους 8 Τούρκους που έχουν καταφύγει στη χώρα μας ζητώντας πολιτικό άσυλο.