Ποιοι εργαζόμενοι καπνίζουν πιο συχνά μαριχουάνα

Ποιοι εργαζόμενοι καπνίζουν πιο συχνά μαριχουάνα

Μια έρευνα που δείχνει τη... χρήση ανά επαγγελματικό κλάδο

Όλο και περισσότερες χώρες – μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- νομιμοποιούν τη χρήση κάνναβης και μαριχουάνας. Κατά πλειονότητα για ιατρικούς σκοπούς... Ωστόσο υπάρχουν και χώρες, όπως οι ΗΠΑ, που νομιμοποιούν το γνωστό και ως «χόρτο» για ψυχαγωγική χρήση.

Μια έρευνα επικεντρώθηκε στις συνήθειες όσων καπνίζουν πιο συχνά μαριχουάνα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το κομμάτι που επικεντρώνεται στη χρήση της μαριχουάνας ανάλογα με το επάγγελμα του... χρήστη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος, της πολιτείας του Κολοράντο, αυτοί που προτιμούν περισσότερο λοιπόν τη μαριχουάνα είναι οι νεαροί λευκοί άντρες, αν και ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το στοιχείο που μιλά για τη χρήση της μαριχουάνας ανά επαγγελματικό κλάδο.

Και τα πρωτεία έχουν εδώ όσοι εργάζονται στον κλάδο της «προετοιμασίας τροφίμων και σερβίρισμα», με το 32,2% να έχει κάνει χρήση μαριχουάνας μέσα στον μήνα. Δεύτερη κατηγορία σε συχνότητα χρήσης, όσοι εργάζονται στις «τέχνες, τον σχεδιασμό, την ψυχαγωγία, τα σπορ και τα media».

Τελευταίοι στη χρήση είναι όσοι απασχολούνται στο «σύστημα υγείας και τον τεχνικό τομέα», με το αντίστοιχο ποσοστό να κατακρημνίζεται στο 3,1%.