Ο πρόεδρος της Air Korea απέλυσε τις κόρες του για κακή διαγωγή

Ο πρόεδρος της Air Korea απέλυσε τις κόρες του για κακή διαγωγή

Οργισμένοι οι Νοτιοκορεάτες με τη συμπεριφορά των δυο γυναικών

Οι δύο γυναίκες θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους και θα τους αφαιρεθούν οι διοικητικές ευθύνες, δήλωσε ο Cho Yang-ho, πρόεδρος της εταιρείας. «Ως πρόεδρος της Korean Air και ως επικεφαλής της οικογένειάς μου, αισθάνομαι δυστυχισμένος από την ανώριμη συμπεριφορά των θυγατέρων μου», ανέφερε ο Cho σε δήλωσή του την Κυριακή. «Ζητώ συγγνώμη από όλους τους Κορεάτες», συμπλήρωσε.

Μία από τις κόρες, η Heather Cho Hyun-ah, έγινε το επίκεντρο διεθνούς κατακραυγής πριν από τέσσερα χρόνια όταν βρέθηκε στη δύνη του σκανδάλου «καρύδια macadamia»- η γυναίκα φέρεται να μίλησε απαξιωτικά και προσβλητικά στο προσωπικό πληρώματος αεροσκάφους της εταιρείας κατά τη διάρκεια ταξιδιού της από τη Νέα Υόρκη στη Σεούλ, γιατί της είχαν σερβίρει τα φιστίκια σε σακουλάκι και όχι σε μπολ. Η ίδια, σύμφωνα με το CNN, είχε αναγκάσει δυο αεροσυνοδούς να της ζητήσουν συγγνώμη γονατιστές.

Αλλά ήταν η συμπεριφορά της μικρότερης κόρης του, Cho Hyun-min ή Emily Cho, η οποία προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης όταν πέταξε νερό σε υπάλληλο διαφημιστικής εταιρείας. Η ίδια ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως αυτό που έκανε ήταν «ανόητο» αλλά τα εργατικά σωματεία ζητούσαν να ξηλωθεί από τη θέση της αντιπροέδρου της Korean Air.

Η Heather Cho Hyun-ah

Το σκάνδαλο με το νερό, επανέφερε την απογοήτευση και την οργή των πολιτών στη Νότια Κορέα προς την οικογενειοκρατία, ο όρος που χρησιμοποιούν είναι «chaebol». Πολλοί Νοτιοκορεάτες έχουν κουραστεί από αυτό που θεωρούν διεφθαρμένη και δικαιολογημένη συμπεριφορά από πλούσια μέλη της chaebol, ειδικά για τα παιδιά δεύτερης ή τρίτης γενιάς των ιδρυτών της όποιας δυναστείας. Οι δυο αδελφές Cho, είναι η τρίτη γενιά της οικογένειας πίσω από την Korean Air.

Η Heather Cho, καταδικάστηκε σε πέντε μήνες ποινής φυλάκισης -από ένα έτος που της είχε επιβληθεί- για το περιστατικό του 2014, καθώς κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του δικαίου των αερομεταφορών.

H Cho Hyun-min ή Emily Cho
Ο Cho Yang-ho