Πολύνεκρη τραγωδία από πυρκαγιά σε μπαρ στην Κίνα

Πολύνεκρη τραγωδία από πυρκαγιά σε μπαρ στην Κίνα

Σύμφωνα με την αστυνομία η εκδήλωση της φωτιάς οφείλεται σε εμπρησμό

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σήμερα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε καραόκε μπαρ σε πόλη της νότιας Κίνας.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα και γνωστοποίησε η αστυνομία μέσω Weibo, το κινεζικό Twitter, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η εκδήλωση της πυρκαγιάς οφειλόταν σε εσκεμμένη ενέργεια. Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε, ότι συνελήφθη ένα άτομο, ως ύποπτος για τον εμπρησμό. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε τριώροφο κτίριο στην Τσινγκγιάν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλέστηκε την αστυνομία της πόλης.

Οι φονικές πυρκαγιές είναι συχνές στην Κίνα, όπου οι κανόνες πυρασφάλειας παραβιάζονται από πολλούς. Τον Μάιο του 2015 είχαν βρει τον θάνατο 38 άνθρωποι σε οίκο ευγηρίας στην Πινγκντινγκσάν, στην επαρχία Χενάν. Η τραγωδία οδήγησε τον Δεκέμβριο του 2017 στην καταδίκη 21 προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και δημοσίων λειτουργών, σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

Τον Νοέμβριο του 2017 άλλη μια πυρκαγιά είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους και είχε προκαλέσει τους τραυματισμούς άλλων οκτώ σε μια πανσιόν στο νότιο τμήμα του Πεκίνου, όπου διέμεναν κυρίως εσωτερικοί μετανάστες.