Ανθρωποκυνηγητό για τον «γυμνό» δολοφόνο του Νάσβιλ

Ανθρωποκυνηγητό για τον «γυμνό» δολοφόνο του Νάσβιλ

Τον περασμένο Ιούλιο συνελήθφη κοντά στον Λευκό Οίκο γιατί «ήθελε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τραμπ»

Η αστυνομία αναζητεί τον ένοπλο, ο οποίος χθες άνοιξε πυρ μέσα σε ένα εστιατόριο στο Άντιοκ, στα νοτιοανατολικά του Νάσβιλ, στο Τενεσί, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το NBC, ο άνθρωπος αυτός - ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι ο 29χρονος Τράβις Ράινκινγκ - είχε συλληφθεί στις 7 Ιουλίου του 2017 κοντά στον Λευκό Οίκο και είχε τότε δηλώσει στις μυστικές υπηρεσίες ότι ήθελε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τραμπ.

Οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι ο δράστηςεισέβαλε στο εστιατόριο Waffle House φορώντας μόνο ένα εσώρουχο και ένα πράσινο μπουφάν, και άνοιξε πυρ αδιακρίτως σκοτώνοντας 2 πελάτες. Προηγουμένως είχε σκοτώσει δύο ανθρώπους στο πάρκινγκ του εστιατορίου.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει πέταξε το μπουφάν, το οποίο περιείχε δύο ακόμη γεμιστήρες για το όπλο του, ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, όμοιο με εκείνο που είχε χρησιμοποιηθεί από τον δράστη της πρόσφατης επίθεσης σε σχολείο της Φλόριντα.

Η αστυνομία θεωρεί ότι ο φερόμενος δράστης εξακολουθεί να οπλοφορεί.

Στη διάρκεια της νύχτας, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα κτίρια των δημόσιων σχολείων ώστε να διασφαλίσει ότι σήμερα που θα άνοιγαν θα ήταν ασφαλή, ενώ επιπλέον ασφάλεια θα υπάρχει στις στάσεις των σχολικών λεωφορείων και θα απαγορεύεται η είσοδος επισκεπτών στα σχολεία.

Η χθεσινή επίθεση στο Τενεσί σημειώθηκε εν μέσω κύματος διαδηλώσεων διαμαρτυρίας με αίτημα τον αυστηρότερο έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση, τον Φεβρουάριο, σε γυμνάσιο του Πάρκλαντ της Φλόριντα με δράστη έναν πρώην μαθητή και 17 νεκρούς.

Στο μεταξύ, ταυτοποιήθηκαν τα θύματα της επίθεσης στο Waffle House. Στο πάρκινγκ του εστιατορίου νεκροί έπεσαν ο υπάλληλός του, ο 29χρονος Τορέν Σάντερλεν, και ο 30χρονος πελάτης Τζο Πέρεζ, ενώ μέσα στο εστιατόριο η 21χρονη πελάτισσα ΝτεΈμπονι Γκρόουβς και ο 23χρονος πελάτης Ακίλα Ντασίλβα.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο ακόμη πελάτισσες, η 21χρονη Σανίτα Γουάγκονερ και η 24χρονη Σαρίτα Χέντερσον.