Νεκρός σε ηλικία μόλις 28 χρονών ο Avicii

Νεκρός σε ηλικία μόλις 28 χρονών ο Avicii

Σοκ στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία από τον θάνατο του διάσημου παραγωγού και dj

Ο διάσημος Σουηδός παραγωγός και dj Tim Bergling , γνωστός στο παγκόσμιο στερέωμα ως Avicii, βρέθηκε σήμερα νεκρός στο Μουσκάτ του Ομάν.

«Με βαθύτατη θλίψη μας ανακοινώνουμε την απώλεια του Τιμ Μπέργκλινγκ, γνωστού με το όνομα Avicii. Βρέθηκε νεκρός στο Μουσκάτ, στο σουλτανάτο του Ομάν, σήμερα το απόγευμα» ανέφερε η εκπρόσωπός του, Νταϊάνα Μπάρον.

«Η οικογένεια είναι συγκλονισμένη και ζητούμε από όλους να σεβαστούν την ανάγκη τους να διαφυλάξουν την ιδιωτική ζωή τους αυτή τη δύσκολη ώρα», πρόσθεσε.

Τα αίτια του θανάτου του Avicii δεν διευκρινίστηκαν.

Ο Avicii κατατάχθηκε στο No. 6 της κατάταξης Top 100 DJs από το DJ Magazine για το 2011,[2] και κατατάχθηκε ακόμη ψηλότερα, συγκεκριμένα στο No. 3 της κατάταξης Top 100 DJs από το DJ Magazine για το 2012.

Είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της mainstream μουσικής σκηνής, όπως ο David Guetta, η Madonna, ο Lenny Kravitz και η Taylor Swift και έκανε εκατομμύρια κόσμου να χορεύουν στους ήχους της electronic dance, της House, Progressive house και της Electro house.

Στις 29 Μαρτίου 2016 ο διάσημος DJ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τις συναυλίες και τα tour λόγω προβλημάτων υγείας, αλλά συνέχιζε να είναι ενεργός στις παραγωγές τραγουδιών.