Στα Κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου – «Παγώνουν» οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Στα Κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου – «Παγώνουν» οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Οδηγίες στην τουρκοκυπριακή πλευρά από τον Τούρκο ΥΠΕΞ ενόψει των εκλογών που προκήρυξε ο Ερντογάν

Σε αξιολόγηση της κατάστασης στο Κυπριακό, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί και την προκήρυξη εκλογών στην Τουρκία, θα προβεί σήμερα Παρασκευή στα Κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως γράφει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Ο Τσαβούσογλου θα έχει συνάντηση με τους Μουσταφά Ακιντζί και Τουφάν Ερχιουρμάν, τον «πρόεδρο» και «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους αντίστοιχα, στους οποίους θα υποδείξει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν εφεξής, υπό το πρίσμα και των εκλογών που θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχιουρμάν, ο Μουσταφά Ακιντζί έστειλε στον ίδιο και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών τις σημειώσεις του από το δείπνο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Θα τις μελετήσουν για να είναι έτοιμοι στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί, ότι μπορεί να έρθει στην ατζέντα θέμα νέου «οδικού χάρτη» κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου, ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε, ότι αυτή τη στιγμή δεν βλέπει να υπάρχει το έδαφος, για μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει. «Διότι όταν αξιολογήσουμε μαζί τη νομική κατάσταση και τις διεθνείς συγκυρίες, εγώ προσωπικά δεν βλέπω ένα πολύ μεγάλο σταυροδρόμι» είπε. Ωστόσο, συνέχισε, Τουρκία και τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένουν στην αλλαγή της μεθοδολογίας, να μην ισχύει απ’ εδώ και πέρα, αυτό που ίσχυε στο παρελθόν.