Για αντίμετρα που θα… «πονέσουν» κάνει λόγο η Μόσχα

Για αντίμετρα που θα… «πονέσουν» κάνει λόγο η Μόσχα

«Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας εγκυμονούν σοβαρές συνέπειες για όσους τις επιβάλλουν»

Θα είναι στοχευμένα και θα προκαλέσουν αίσθηση, τα αντίμετρα που προτίθεται να υιοθετήσει η Μόσχα, ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλαν μια σειρά χώρες κατά της Ρωσίας δήλωσε η πρόεδρος του Συμβούλιου της Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα επεσήμανε ότι «εκείνοι που τις επιβάλλουν, πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας εγκυμονούν σοβαρές συνέπειες για όσους τις επιβάλλουν».

Η Ματβιένκο προσέθεσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων, αλλά καμία χώρα, από αυτές που τις υιοθέτησαν, δεν είχαν κανένα όφελος.

Αναφερόμενη στο σχετικό νομοσχέδιο που θα αφορά την ρωσική απάντηση στις δυτικές κυρώσεις, η Βαλεντίνα Ματβιένκο είπε ότι άνευ αμφιβολίας θα ψηφισθεί, αλλά απαιτεί προσεκτική προετοιμασία και όχι βιασύνη, καθώς «κύρια αρχή είναι να μην βλάψουμε την Ρωσία με τα ίδια μας τα χέρια, να μην βλάψουμε την οικονομία, τους διάφορους κλάδους, τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις και κυρίως να μην βλάψουμε τους ρώσους πολίτες».