Αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος για την περιβαλλοντική καταστροφή

Αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος για την περιβαλλοντική καταστροφή

Το σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε

Ένας «πράσινος» ακτιβιστής που ήταν πρωτοπόρος δικηγόρος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των τρανσέξουαλ, αυτοκτόνησε βάζοντας φωτιά στον εαυτό του το πρωί του Σαββάτου στο Park Prospect του Μπρούκλιν, σε μια τρομακτική πράξη διαμαρτυρίας ενάντια στην οικολογική καταστροφή.

Ο Ντέιβιντ Μπάκελ, 60 ετών,  (εικονίζεται στη φωτογραφία το 2006), άφησε πίσω του ένα δακτυλογραφημένο σημείωμα αυτοκτονίας στο οποίο εξηγούσε ότι αυτοπυρπολείται χρησιμοποιώντας «ορυκτά καύσιμα» για να δηλώσει πως με αυτό τον τρόπο η ανθρωπότητα θανατώνει τον εαυτό της, αναφέρει η New York Post

Άφησε το σημείωμα σε ένα φάκελο με την ένδειξη «Για την Αστυνομία», που βρέθηκε μέσα σε ένα μαύρο μεταλλικό καροτσάκι που είχε αφήσει στο χώρο.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη αναπνέουν τώρα τον αέρα που έχει γίνει πλέον ανθυγιεινός από τα ορυκτά καύσιμα και πολλοί πεθαίνουν από πρόωρους θανάτους ως αποτέλεσμα», έγραφε μεταξύ άλλων ο Μπάκελ στο σημείωμά του, ένα αντίγραφο του οποίου είχε στείλει και αντίγραφο στους New York Times. «Ο πρόωρος θάνατός μου από τα ορυκτά καύσιμα αντικατοπτρίζει αυτό που κάνουμε για τον εαυτό μας», καταλήγει το σημείωμα.