Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία

Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία

«Υπάρχουν νησίδες των οποίων η ταυτότητα δεν είναι ξεκάθαρη»

Την σκυτάλη από τον τούρκο πρωθυπουργό σε αναφορές για κατέβασμα ελληνικής σημαίας από νησίδα στο Αιγαίο συνοδεύοντάς την με επισήμανση για Τούρκους κομάντο που προχώρησαν σε αυτή την πράξη πήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Νωρίτερα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε ότι η τουρκική Ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα την κατέβασαν Τούρκοι κομάντο και τόνισε πως «αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν».

«Είμαστε δύο γείτονες, θα πρέπει να είμαστε μαζί σε καλές και κακές μέρες» ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

«Υπάρχουν νησίδες των οποίων η ταυτότητα δεν είναι ξεκάθαρη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αποφευχθεί κάθε βήμα που θα αυξήσει την ένταση» σημείωσε.

«Φύτεψαν την ελληνική σημαία. Οι κομάντος μας πήγαν εκεί και την κατέβασαν. Μπορούν να το κάνουν ξανά» σημείωσε.

Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Η Άγκυρα τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και υποστηρίζει την ένταξη στη συμμαχία της Γεωργίας, της ΠΓΔΜ και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης , δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Είμαστε θιασώτες της διεύρυνσης τους ΝΑΤΟ, υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για την ένταξη στην συμμαχία της Γεωργίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της ΠΓΔΜ» δήλωσε ο Τσαβούσογλου κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτεμπεργκ ο οποίος επισκέπτεται της Άγκυρα.