Οι 10 ασφαλείς χώρες για να ζήσετε αν ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Οι 10 ασφαλείς χώρες για να ζήσετε αν ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Μήπως να αρχίσουμε να ανησυχούμε;

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε τις προθέσεις του όταν έγραφε στο Twitter «Ετοιμάσου, Ρωσία, γιατί (οι αμερικανικοί πύραυλοι) έρχονται και θα είναι όμορφοι, καινούργιοι και έξυπνοι»... Μετά και από αυτό, τα τύμπανα πολέμου άρχισαν να ηχούν με τους συμμάχους των ΗΠΑ να βρυχώνται στη γειτονιά μας. Αρκετοί λοιπόν, εκφράζουν το φόβο ότι βρισκόμαστε μια ανάσα από τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο οπότε αν ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο βγει αληθινό, τότε ίσως η παρακάτω λίστα να είναι χρήσιμη.

Σύμφωνα με το Global Peace Index 2017 (Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης), οι παρακάτω δέκα χώρες προσφέρουν ασφάλεια αν ηχήσουν τα τύμπανα του πολέμου, σύμφωνα με δημοσίευμα του independent.

10. Ιρλανδία 

Η Ιρλανδία ασκεί στρατιωτική ουδετερότητα και από τη δεκαετία του 1930 είναι διεθνώς ουδέτερη. Εάν ξεσπάσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος, θα διατηρήσει πιθανώς αυτή την ουδετερότητα.

9. Ελβετία 

Η Ελβετία έχει την παλαιότερη ιστορία στρατιωτικής ουδετερότητας, που καθιερώθηκε κατά τη διάρκεια της Συνθήκης του Παρισιού το 1815. Από τότε δεν έχουν συμμετάσχει σε πόλεμο. Τα βουνά που διαθέτει μάλιστα, θυμίζουν φρούριο ιδανικά για την αποτροπή μιας ξένης εισβολής, άρα αποτελεί ένα ιδανικό μέρος σε περίπτωση παγκόσμιου πολέμου.

8. Σλοβενία

Είναι ενεργειακά αυτόνομη που σημαίνει ότι εάν υπάρξει διεθνής σύγκρουση, δεν χρειάζεται να βασιστεί σε άλλη χώρα για ενέργεια. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό εκτός του Α και Β Παγκοσμίου Πολέμου, υποθέτουμε ότι θα συνεχίσει αυτή την απομονωτική συμπεριφορά και θα αποφύγει τις παγκόσμιες συγκρούσεις.

7. Φίτζι

Το νησιωτικό κράτος στον νοτιο-ειρηνικό ωκεανό, είναι απομονωμένο γεωγραφικά και επομένως αρκετά ασφαλές μέρος.

6. Δανία
Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση στη λίστα αυτή: αν και μπορεί να εμπλακεί σε πόλεμο λόγω του ΝΑΤΟ, έχει ένα ατού: Τη Γροιλανδία, μια περιοχή αρκετά απομακρυσμένη και πολιτικά ανεξάρτητη.

5. Αυστρία
Η Αυστρία κατατάσσεται στην 4η θέση από τις 163 χώρες στο Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης για το 2017. Αν αυτό δεν σας αρκεί, σημειώστε ότι στους τομείς των συγκρούσεων, της στρατιωτικοποίησης και της κοινωνίας και της ασφάλειας, σημείωσε κάτω από το 1,5 στα πέντε.

4. Πορτογαλία
Έχοντας την τρίτη θέση στο δείκτη παγκόσμιας ειρήνης, η Πορτογαλία, σύμφωνα με το Politico, αποτελεί μια «όαση σταθερότητας».

3. Νέα Ζηλανδία
Ένα από τα καλύτερα σε αυτή τη χώρα είναι η αυτάρκεια: Παράγει πάνω από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας και έχει εύφορη γη, καθιστώντας δυνατή την καλλιέργεια σε περίπτωση που αποκοπεί από το υπόλοιπο ο κόσμος.

2. Καναδάς
Ο Καναδάς είναι η 8η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης για το 2017.

1. Ισλανδία
Η Ισλανδία θεωρείται η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με τον Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης.