Τύμπανα πολέμου στη Μεσόγειο -ΗΠΑ και συμμαχικές δυνάμεις ανάβουν το φιτίλι στη Συρία

Τύμπανα πολέμου στη Μεσόγειο -ΗΠΑ και συμμαχικές δυνάμεις ανάβουν το φιτίλι στη Συρία

Το αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» αναχώρησε χθες για τη Μεσόγειο

Το αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» αναχώρησε χθες για τη Μεσόγειο, αλλά δεν αναμένεται να φτάσει σε απόσταση βολής πριν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Έχουν αρχίσει να ηχούν τα τύμπανα πολέμου στη γειτονιά της Ελλάδας, στη Μεσόγειο, καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων της χώρας εναντίον της Συρίας φαίνεται ότι έχει αρχίσει και το ενδεχόμενο στρατιωτικής ρήξης με τη Ρωσία επανέρχεται στη διεθνή σκηνή. Την πρόθεσή του κοινοποίησε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Ετοιμάσου, Ρωσία, γιατί (οι αμερικανικοί πύραυλοι) έρχονται και θα είναι όμορφοι, καινούργιοι και έξυπνοι», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Το μήνυμα Τραμπ ήταν απάντηση σε προηγούμενες δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στον Λίβανο, Αλεξάντερ Ζασίπκιν. Μιλώντας σε αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Ζασίπκιν απείλησε τις ΗΠΑ ότι, αν τεθούν σε κίνδυνο τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται στη Συρία, «τότε οι πύραυλοι θα καταρριφθούν, θα πληγούν δε και οι βάσεις εκτόξευσής τους».

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία αναπτύσσεται στην πόλη Ντούμα

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία αναπτύσσεται σήμερα στην πόλη Ντούμα της Συρίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Είναι οι εγγυητές της νομιμότητας και της τάξης στην πόλη», ανέφερε σχετικά το ρωσικό υπουργείο.

Νωρίτερα σήμερα, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ντούμα, που ήταν το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, έξω από την Δαμασκό.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο στην πόλη Ντούμα και κατά συνέπεια όλη την Ανατολική Γούτα.

Η Ντούμα ήταν η τελευταία πόλη όπου είχαν τον έλεγχο αντάρτες, η οργάνωση Τζάις αλ Ισλάμ.

Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Γιούρι Γεφτουσένκο, μίλησε για ένα «ένα γεγονός-ορόσημο στην ιστορία της Συρίας».

Επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν για τη Συρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν την κρίση στην Συρία και συμφώνησαν να διατηρήσουν στενή επικοινωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε σήμερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κρίση στην Συρία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν στενή επικοινωνία για την κατάσταση», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.