Η 12χρονη που «έφαγε τη θέση» της Μέι στον γάμο Χάρι-Μέγκαν

Η 12χρονη που «έφαγε τη θέση» της Μέι στον γάμο Χάρι-Μέγκαν

Η μικρή Αμέλια Τόμας επέζησε από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση πέρσι στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ

Σχεδόν κανείς πολιτικός αρχηγός ή ηγέτης δεν θα είναι καλεσμένος στον γάμο της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς  πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν (προκειμένου να αποφευχθούν διπλωματικές παρεξηγήσεις ότι «ο γάμος είναι για φίλους και την οικογένεια μόνο».

Ακόμα και η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν θα παραστεί στον γάμο, καθώς δεν είναι ανάμεσα στους προσκαλεσμένους. Ένα 12χρονο κορίτσι όμως πήρε το προσκλητήριο που της έπεσε απ' τα χέρια - από την χαρά της.

Τον περασμένο μήνα το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θα προσκαλέσει 1.200 «κοινούς θνητούς» στους κήπους του Κάστρου Γουίνδσορ –την κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στα δυτικά του Λονδίνου– όπου σκοπεύουν να παντρευτούν στις 19 Μαΐου. Μεταξύ αυτών θα είναι και πολλοί νέοι που έχουν επιδείξει «ηγετικές ικανότητες ή υπηρέτησαν την κοινότητά τους».

Σήμερα, μία 12χρονη δεν πίστευε στα αυτιά της όταν έμαθε ότι προσκλήθηκε στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα αρραβωνιαστικιά του! Ο λόγος για την μικρή Αμέλια Τόμας, ένα από τα παιδιά που βίωσαν τη φρίκη της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης πέρσι στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

«Σκέφτηκα, ποιος με κοροϊδεύει; Αλλά μετά, καθώς κοιτούσαμε τις λεπτομέρειες, κατάλαβα ότι ήταν αληθινό. Δεν ήξερα τι να πω. Έμεινα άφωνη» είπε η 12χρονη.

Η μητέρα της Αμέλια έλαβε και εκείνη πρόσκληση αλλά προτίμησε να τη δώσει σε μια άλλη γυναίκα, η εγγονή της οποίας σκοτώθηκε στην επίθεση. «Ήταν κάτι που επιθυμούσε η Αμέλια, είναι το σωστό και θα χαροποιήσει άλλη μια οικογένεια», είπε η Λάιζα Νιούτον.