Ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις των Lufthansa και Air France την Τρίτη

Ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις των Lufthansa και Air France την Τρίτη

Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων

Σοβαρά προβλήματα αναμένονται αύριο Τρίτη στις αεροπορικές μεταφορές στην Ευρώπη, καθώς δύο από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς, η Lufthansa και η Air France, προέβησαν στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων.

Την μεγαλύτερη ταλαιπωρία θα υποστούν οι επιβάτες της Lufthansa, καθώς η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την ακύρωση περισσότερων από 800 πτήσεων, δηλαδή περίπου των μισών δρομολογίων που ήταν προγραμματισμένα για αύριο. Συνολικά αναμένεται να επηρεαστούν 90.000 ταξιδιώτες. Αιτία των ακυρώσεων είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα, οι οποίες θα επηρεάσουν τη λειτουργία των αεροδρομίων της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, της Κολωνίας και της Βρέμης.

Στόχος του μεγάλου συνδικάτου Verdi, που ηγείται των κινητοποιήσεων, είναι να ασκήσει πίεση στους φορείς του Δημοσίου, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις αποδοχές των εργαζόμενων. Η Air France εν τω μεταξύ ανακοίνωσε, πως θα μπορέσει να εκτελέσει μόνο το 75% των αυριανών πτήσεών της, λόγω της απεργίας που προκήρυξαν αρκετά από τα συνδικάτα του προσωπικού της. Κυρίως θα επηρεαστούν τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, όπου θα ακυρωθεί το 35% των πτήσεων.

Έως τώρα δεν είναι σαφές ακριβώς πόσοι ταξιδιώτες θα επηρεαστούν, με την εταιρεία να επισημαίνει έως και στις 21:00 το βράδυ, πως η λίστα των πτήσεων που θα γίνουν, επικαιροποιείται ακόμα. Οι απεργίες στην Air France θα συνεχιστούν μεθαύριο Τετάρτη, την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και στις 23 και 24 Απριλίου. Και οι δύο εταιρείες έχουν καλέσει τους ταξιδιώτες να επιβεβαιώνουν, πως η πτήση τους θα γίνει κανονικά, προτού αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο, ενώ δεν αποκλείονται καθυστερήσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...