Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος στο Μίνστερ της Γερμανίας – Νεκροί και τραυματίες

Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος στο Μίνστερ της Γερμανίας – Νεκροί και τραυματίες

Αυτοκτόνησε με όπλο ο οδηγός - Γερμανός χωρίς ποινικό μητρώο και με ψυχολογικά προβλήματα φέρεται να είναι ο δράστης

Ένα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Μίνστερ της δυτικής Γερμανίας, σκοτώνοντας αρκετούς ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους, σύμφωνα με το Spiegel.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν - μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε επιτόπου - ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30. Έξι εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το νοσοκομείο της πόλης έχει απευθύνει έκκληση για δωρεά αίματος προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε σχέση με το περιστατικό.

Στο μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στην κατοικία του 48χρονου Γενς Ρ., όπως φέρεται να είναι το όνομα του δράστη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εκρηκτικά και η περιοχή έχει εκκενωθεί. Οι πολίτες που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους συγκεντρώνονται σε θέατρο της πόλης, υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πάντως, η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung αναφέρει ότι ο δράστης ήταν ένας Γερμανός χωρίς ποινικό μητρώο και με ψυχολογικά προβλήματα, χωρίς παρελθόν που να συνδέεται με ισλαμιστική τρομοκρατία. Το δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF μετέδωσε ότι πρόσφατα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και ότι διατηρούσε επαφές με την ακροδεξιά σκηνή.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ισλαμιστική τρομοκρατία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ.