Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι μικρότερη και από την Πόλη

Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι μικρότερη και από την Πόλη

«Είναι όμως γείτονάς μας και όσο παραμένει ήσυχη δεν θα έχουμε κάτι να πούμε»

Με ιδιαίτερα υποτιμητικό τρόπο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στα...μεγέθη Τουρκίας και Ελλάδας, με αφορμή επίσκεψή του σε τουρκικό πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, επισημαίνοντας βέβαια πως η Ελλάδα είναι πρώτη και η Τουρκία δεύτερη σε βαθμό προσβασιμότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην συνέχεια απαξιώνοντας την Ελλάδα, τόνισε πως «Μην μετράτε όμως την Ελλάδα. Είναι μια χώρα όσο μια πόλη μας. Είναι λίγο πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη. Είναι όμως γείτονάς μας και όσο παραμένει ήσυχη δεν θα έχουμε κάτι να πούμε».

1
σχόλιο
  1. avatar ΗΡΑΚΛΗΣ

    Με αφορμή τη ειρωνική αυτή αναφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στη χώρα μας να του απαντήσω πως τώρα που πολλοί τούρκοι έχουν πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση καλό είναι να σκέφτονται ότι διαβάζουν και να το θυμούνται. Να διαβάσουν καλά τα άρθρα των διεθνών συνθηκών που έχουν υπογράψει και να περιοριστούν στον χώρο που τους δόθηκε γιατί δεν έκαναν καλές επιλογές και δεν πήραν ανοικτά το μέρος κανενός σε κανένα πόλεμο!
    Αν πάλι εξακολουθούν να μη καταλαβαίνουν τι διαβάζουν ας κοιτάξουν τον χάρτη της χώρας τους που είναι στη σημαντικότερη συνθήκη που υπέγραψαν ..... και να τον χωνέψουν!

Παρακαλούμε περιμένετε ...